Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Ønsker barnet

Ingimage

Beslutningen er ikke din

Hvor er det godt, at du er klar til at tage ansvar for dine handlinger. Du er klar til at tage ansvaret som far på dig. Samtidig er det en svær situation for dig at stå i, da din kæreste/hustru er den, der tager den endelige beslutning – abort eller baby. Det er svært at stå i alene.

Tal sammen

Fortæl din kæreste/hustru om dine tanker og følelser for det barn, I venter. Lad også hende fortælle om sine følelser omkring den uventede graviditet. Spørg hende, hvad hun har brug for fra dig, for at hun også kan se sig selv i at beholde barnet.
Beskriv evt. for hende, hvordan du helt konkret vil bakke hende op under graviditeten og når barnet kommer. Måske kan I endda skrive nogle konkrete aftaler ned, hvis I vurderer, at I har brug for det.

Det kan også være en god ide sammen at tale med en rådgiver, som kan se sagen fra begges sider af. Det er f.eks. en mulighed, at I begge deltager i en rådgivningssamtale på Abortlinien.

Du er også velkommen til at ringe, du som sidder tilbage med erfaringen af, at din kæreste/hustru traf beslutningen om abort, på trods af dit ønske. Også for dig er det vigtigt at dele din historie og din sorg med nogen. Måske har du brug for at tale med eller læse om andre, som har stået det samme sted før dig.

Abortlinien er også til for dig!

Ring til Abortlinien: 48394848 – åben hver aften (ikke lørdag) mellem kl. 19 og 22; eller skriv direkte til en rådgiver: post@abortlinien.dk, eller skriv anonymt til brevkassen eller chatten.

Relateret læsning:

Min kæreste ønsker abort, men det er jo også mit barn?!