Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Svigt og pres

Ingimage

Skyld over at have svigtet

Hvis du sidder med en dårlig samvittighed og føler skyld, så er den bedste vej videre at tale om det. Tal med din kæreste/hustru om hvordan du har det. Fortæl hende at du har det skidt med, at du ikke stod ved hendes side, da hun havde brug for det. Fortæl hende, at du er ked af, at du pressede hende til at få en abort, hun ikke ønskede. Bed om hendes tilgivelse.

Tal med nogen

Det kan også være, at du har brug for at tale med en ikke involveret person. Måske en sjælesørger eller præst. Derved får du mulighed for at lægge skylden væk.

Det er vigtigt, at du også bærer over med dig selv. Anerkend at du også har mistet, og at du for sent fandt ud af, hvor alvorlig en abort er, og hvilke følelser det kan føre med sig.

Skriv tanker ned

For nogle kan det være en hjælp at skrive deres tanker og følelser ned – blot til eget brug. Men du kan også vælge at skrive et brev til din kæreste/hustru. Du er også velkommen til at skrive til Abortliniens brevkasse, eller via chatten skrive med en rådgiver.

Det er vigtigt, at du ikke lukker af for din skyldfølelse. Det er en reel følelse for dig, som du også må se i øjnene og forholde dig til. Men der er hjælp at hente både hos mennesker og hos Gud.

Abortlinien er også til for dig!

Ring til Abortlinien: 48394848 – åben hver aften (ikke lørdag) mellem kl. 19 og 22; eller skriv direkte til en rådgiver: post@abortlinien.dk, eller skriv anonymt til brevkassen eller chatten.

Relateret læsning:

Mænd fortryder også abort

Fortryder jeg foreslog abort