Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Ansvar

Ingimage

Overvældet og overrasket

Hvis du sidder som mand, og er blevet overvældet og overrasket over din kærestes/hustrus graviditet, vil jeg opfordre dig til at læse lidt med her. Følgende kan måske få dig til reflektere over din situation.

En graviditet kan opleves som et chok, og man kan gå lidt i panik. Det er helt naturligt, at det kan komme som en chok, at få af vide at du pludselig skal være far. Især hvis du ikke havde regnet med det.

Ikke klar

Hvad gør du dig af tanker om denne nye situation. Du har nok været klar over, at muligheden for graviditet var til stede. Hvad tænker du om det ansvar, som du nu har for et kommende barn?

Måske oplever du, at du ikke føler dig klar. Hvad er det, du oplever, du ikke er klar til? En graviditet er forholdsvis ”lang”, og der vil i denne periode være tid til at forberede sig både mentalt og praktisk. Mange vokser med opgaven under graviditeten – også manden.

Er der noget du kan gøre for at blive mere klar? Noget rent praktisk i jeres hjem, nogle ændringer i jeres økonomi eller nogle tilpasninger på dit studie eller på dit arbejde? Det er vigtigt at være ærlig både over for dig selv og din kæreste/hustru omkring det, du går med af tanker og bekymringer.

Tal med nogen om dine bekymringer og tanker, sådan at du får hjælp til at indkredse, hvad det konkret handler om. Måske du har en i dit netværk, du har tillid til. Måske har du brug for mere professionel hjælp.

Abortlinien er også til for dig!

Ring til Abortlinien 48394848, der er åben hver aften (ikke lørdag) mellem kl. 19 og 22, eller skriv direkte til en rådgiver post@abortlinien.dk, eller skriv anonymt til brevkassen eller chatten.

Relateret læsning:

Vores familie kan ikke holde til barn nr. fire.

Kan min kæreste stadig nå at få abort?

Juridisk abort til mænd