Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Case I: Ida er 17 år og gravid

Ingimage

Ida er 17 år og bor hjemme

Ida er 17 år, går i 10. klasse og bor hjemme, da hun bliver gravid. Hun vil beholde barnet, men har ingen kontakt med barnets far, som er 18 år.

Kommunen hjælper

Ida henvender sig sammen med sin mor til sin kommune, hvor de får en aftale med en familierådgiver. Idas forældre vil gerne støtte Ida og hjælpe hende med barnet, og planen er, at hun bliver boende hjemme den første tid efter fødslen, indtil hun kan overskue at bo selv med barnet. Familierådgiveren tilbyder Ida at blive tilknyttet et støttetilbud for unge gravide, som skal forberede hende på opgaven, der venter hende som kommende mor. Her er der både sundhedsplejerske, jordemoder, socialrådgiver og pædagog tilknyttet, og der kommer andre unge gravide under 18 år. Ida forespørger om muligheden for økonomisk hjælp til at købe udstyr til barnet. Hun får hjælp til en babypakke, da det er et tilbud i den kommune, hun bor i.

Økonomisk hjælp efter fødslen

Efter fødslen modtager hun uddannelseshjælp + tillæg. Ida har som alle andre forældre ret til den skattefri børne- og ungeydelse. Hun søger også om børnetilskud, da hun er enlig forsørger. Desuden får Ida børnebidrag fra barnets far. Beløbet får hun fra kommunen, som derefter kræver beløbet fra barnets far. Ida begynder at spare op til indskud til en lejlighed.

Find de konkrete beløb på borger.dk eller se: Generelle støttemuligheder