Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er abort for sent?

Spørgsmål:

Min eks er gravid. Hun har taget en test og har ikke haft mens i omkring 40 dage. Er abort for sent? Kan man gøre det uden hendes og mine forældre finder ud af det?

Svar:

Hej
Man kan få abort indtil udgangen af 12. graviditetsuge. 40 dage er ca 6 uger, din eks-kæreste er måske i 7. uge. Graviditetsuger tælles fra sidste menstruations første dag.

Hvor gammel er din eks-kæreste, siden du spørger til, om Jeres forældre skal vide besked om abort? Hvis man er under 18 år, skal ens forældre give tilladelse til abort. I særlige tilfælde kan der gives dispensation fra dette.

Hvordan har din eks-kæreste det? Ønsker hun abort?
Abort er en stor beslutning, det handler om et lille ufødt barn, mange fortryder og mange får det psykisk svært efterfølgende. Der er altid andre muligheder end abort. Læs evt på Abortliniens hjemmeside.

Hvad tænker du om dit ansvar? Hvordan kan det være, Jeres forældre ikke må vide noget? Kender de ikke til, at I har haft sex?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk, det er din eks-kæreste også.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Ung og gravid