Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Græder mig i søvn efter aborten

Spørgsmål:

Min kæreste var der ikke under aborten, som så også gør mig ked af det. Hver gang vi har haft samleje, tager jeg næsten til læge, fordi at jeg tror at jeg er gravid. (Spiral har jeg) men min mor fik min søster med sådan en, vil jeg lige poientere..

Der går ud over min skole, at jeg har fået den abort. Jeg fortryder simpelthen, at jeg fik den. Der køre de tanker i hovedet på mig, at jeg har dræbt fosteret, at hvis nu min livmoder bliver syg, kan jeg ikke få et nu. Hvad nu hvis jeg kun kan få et barn og han/hun ville have en søster…? Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Ovenikøbet har jeg stress… Har overvejet psykolog men ved ikke, hvordan jeg skal bære mig an ang. Det ..

Svar:

Hej
Du er ung, allerede i forhold og har et sexliv. Så blev du gravid og fik en abort, hvad fik dig til at vælge aborten? Nu er du ked af det og fortryder aborten, du tænker, at du har dræbt fosteret. Og du er bekymret for, om du kan få barn/børn senere. Det, du oplever, deler du med mange piger/kvinder, der har fået abort. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Læs evt. også her på siden: Efter abort og Ung og gravid.

Tag dine tanker og følelser alvorligt

Hvad skal du gøre? Du skal tage dig selv og dine tanker og følelser alvorligt. Skriv evt noget ned om, hvordan du har det. Hvem kan du tale med? Din læge skal formidle dig en samtale efter aborten, hvis du ønsker det. Evt med en psykolog. Nogle har gavn af at tale med en psykolog, hvis det er en psykolog, der anerkender abortens høje pris. Nogle har gavn af at tale med en præst om skyld og tilgivelse fra Gud. Hvis du har lyst til det, kan Abortlinien henvise til en god præst i nærheden af dig. Har du fortalt din læge, at du har fortrudt aborten? Havde din læge forberedt dig på, at du kunne få det psykisk svært efter aborten? Ved din kæreste, hvordan du har det? Overvej at vente med sex, når du er så bange for at blive gravid.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske