Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skal jeg prøve at blive hurtigt gravid igen?

Spørgsmål:

Hej
Min kæreste og jeg var så lykkelige da det lykkes os at blive gravide på 2 måneder. Vi var til en tidlig scanning i uge 8+2 og der så vi hjerteblink. Jeg var meget nervøs for at opleve en missed abortion, da jeg har en veninde der lige havde været igennem det. Min kæreste beroligede mig og var sikker på at alt nok skulle være i orden. Så jeg tog det mere med ro.

Jeg var til lægen i uge 11+2 og hun mærkede på min mave og sagde at livmoderen var vokset som den skulle, så jeg havde ikke noget at være nervøs for alt skulle nok være fint. Så i fredags da jeg skulle være 12+2 var vi til NF, til min store rædsel var vi selvfølgelig så uheldige at være i bland de 20% der oplever en MA, fostret var dødt omkring uge 9. Min kæreste var i chok og tårerne trillede ud af mine øjne imens jeg hørte mig selv sige, jeg vidste det bare, men ingen troede på mig.

Mit spørgsmål er, er det farligt at prøve at blive gravid igen kort tid efter et udskrab? Hvis vi ikke venter længe nok er risikoen for endnu en MA så øget?
Hilsen den håbefulde.

Svar:

Hej
Det er trist for Jer, at det lille liv døde. Du havde været bekymret, som mange gravide er, indtil 12. uge er passeret og i dit tilfælde, var der grund til bekymring. Det er ikke farligt at prøve at opnå graviditet igen efter en udskrabning, men man anbefaler at vente med at prøve at opnå ny graviditet til efter første menstruation, bla så slimhinden i livmoderen kan “restituere” sig.

Du kan forvente menstruation 4-6 uger efter udskrabningen. Man kan ikke sige noget om risikoen for endnu en MA, men der er lille risiko for at du kommer til at opleve det igen.

Vær god ved dig selv, sørg over Jeres tab, tal evt med din veninde og andre fortrolige om aborten, prøv at være tålmodig og forventningsfuld i fht at det så hurtigt lykkedes at opnå graviditet første gang.
Håber det bedste for Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske