Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Voldsom reaktion tre et halvt år efter aborten

Spørgsmål:

Kære abortlinien. Jeg fik marts 2012 foretaget en kirurgisk abort. Var meget glad for mit valg da jeg var meget syg af graviditeten og andre forhold der spillede ind.

Jeg er nu 3,5 år efter begyndt at være utroligt ked af det. Jeg føler et tomrum i mit liv (har boet med kæreste og hans barn) jeg har nu boet med min nye kæreste i hus i snart et år. Så snart jeg ser et barn bliver jeg simpelthen så ked af det. Har mange humørsvingninger pt og kan pludseligt bryde sammen i gråd og blive meget rørt over at jeg ikke har børn :s hvilke råd kan i give mig?

Jeg forstår ikke selv, hvorfor jeg har det som jeg har det. Synes det er meget frustrerende og ved ikke jeg skal tale med en om det. Har aldrig talt om min abort med nogen.

Svar:

Hej
Det er svært at være dig, du har fået en abort, som du på daværende tidspunkt var glad for, men nu reagerer du følelsesmæssigt i fht børn og forstår det ikke. Dog har du formentlig en fornemmelse af, at det skyldes din abort. Det du oplever er helt normalt og forståeligt. De fleste kvinder reagerer psykisk på abort, nogle umiddelbart efter aborten, andre senere. Du har ikke talt med nogen om din abort, det lyder meget ensomt.

Find nogen at tale med

Har du nogen, du kan tale med? Jeg vil opfordre dig til at læse Efter abort her på siden og læse i brevkassen om andres erfaringer med abort. Skriv evt noget ned om dine tanker og følelser i forbindelse med aborten og nu. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske