Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan får jeg det okay med aborten?

Spørgsmål:

Hej jeg er 17 år gammel og fik en abort i februar. Jeg tænker at det var det eneste rigtige at gøre, da jeg ikke var sikker på at jeg ville kunne forsørge det, som jeg burde. Men lige siden har jeg fortrudt det og haft det rigtigt dårligt med det. Ved ikke hvordan jeg skal kunne få det okay med det jeg har gjort, hvad kan jeg gøre?

Svar:

Hej! Du har fortrudt din abort og har det dårligt med aborten. –Kommer denne reaktion bag på dig? Mange kvinder erfarer som dig, at abort har en høj pris og mange fortryder deres valg af abort. Ofte kommer denne reaktion bag på kvinderne, de var ikke forberedte på dette og blev ikke informerede om denne “bivirkning” af deres læge.

Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede

Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Reaktionerne kan variere i styrke og varighed. Hvad kan du gøre? Vær tålmodig, du kan få det bedre, men der kan gå lang tid og aborten vil altid være en del af dit liv. Skriv evt noget ned om, hvad du tænker og føler. Skriv evt noget til det lille ufødte liv. Tal med nogle fortrolige om, hvad du tænker og føler, nogle der vil tage dig alvorligt.

Nogle kvinder har gavn af at tale med en præst om skyld og tilgivelse fra Gud, de oplever, det giver dem frihed til at leve videre. Hvis du har lyst til det, kan Abortlinien henvise til en præst i nærheden af dig. Andre har glæde af at tale med en psykolog, hvis det er en psykolog, der anerkender abortens høje pris.

Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske