Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet gravid - er jeg klar til et nyt barn?

Spørgsmål:

Hej jeg er blevet uventet gravid, mig og min mand har en dreng på 3 år i forvejen, jeg ved ikke om jeg synes vi er klar til et barn mere i vores hverdag.

Jeg kan ikke finde ud af om jeg synes at jeg selv er klar og har overskud til at være gravid og bringe et nyt barn til verden. Hvad gør man i sådan en situation.

Svar:

Hej
Du er uventet gravid med nr. 2, og det gør dig forvirret.

Havde du og din mand talt om, at I gerne ville have flere børn? Hvordan var din første graviditet, siden du overvejer, om du har overskud til at være gravid? Hvad gør dig i tvivl om, hvorvidt du og I er klar til et barn mere i Jeres hverdag?

Overvejer du abort? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Abort er en ”stor ting” og mange kvinder betaler en høj pris efterfølgende. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Husk, at du som gravid har mange graviditetshormoner i kroppen, som bla kan give humørsvingninger. Selvom du lige nu er lidt rystet over at finde ud af, at du er gravid og har svært ved at overskue situationen, så kan situationen se helt anderledes ud om en måned.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort