Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid efter casual forhold

Spørgsmål:

Nå.. Jamen jeg har løbet af et par måneder været i lidt specielt “forhold”. Vi har haft sex utallige gange, været ude og spise, i biografen, i byen sammen og generelt brugt en masse tid sammen. Men, vi har slet ikke taget stilling til om der har været mere i det. Vi var siden det startede bevidste om at han skulle flytte til den anden ende af landet og kun ville komme hjem et 1 gang i måneden.

Men det har været lidt turbulent eftersom vi begge på ét eller flere tidspunkter har givet udtryk for at der måske kunne være mere i det. Jeg tog springet og lagde op til at vi altså måtte bruge noget tid på lige at finde ud af, hvad vi ville. Det var så inden jeg fandt ud af, at jeg var gravid.

Min familie mener jeg skal tage tid til selv at tage en beslutning. I starten var jeg hurtig til at sige at jeg skulle have en abort. Men er i tvivl om det reelt set er det jeg vil?

Tør ikke sige noget til mine venner.. da vi har samme omgangskreds herhjemme. Jeg er i konstant panik indvendigt!

Svar:

Hej
Du er uventet gravid, og tænkte hurtigt, at du skulle have en abort. Mange tænker som dig, at abort løser en umiddelbar svær situation, men mange oplever, at det forholder sig modsat. Mange får det psykisk svært efter abort og fortryder.

Derfor er det godt, din familie opfordrer dig til at tage dig tid til den store beslutning. Og når du tænker efter, er du i tvivl, om det er abort, du ønsker. Det er godt, du reagerer på denne tvivl.

Hvad siger barnets far? I har haft et forhold og begge tænkt, at der måske ”var mere i det”. Det er der ihvert fald nu, Jeres lille ufødte barn er på vej. En uventet graviditet kan være chokerende, men I er voksne og kan vælge at tage ansvaret på Jer, sammen eller hver for sig.

Overvej, hvad der gør dig i tvivl? Overvej, hvad der kunne gøre det nemmere for dig at overskue at beholde barnet? Hvis faderen ikke vil være sammen med dig, kan din familie hjælpe? Andet netværk?

Overvej, hvordan du tror, du vil have det, hvis du vælger abort? Og hvordan du tror, du vil have det, hvis du beslutter at beholde barnet? Hvad tænker du om abort? Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort, hvodan træffer jeg det rigtige valg?