Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg vil ikke beholde barnet, men min kæreste vil

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en kvinde på 23 år, der er i et fast forhold men en skøn fyr. Vi var sammen for 5-6 år siden i nogle måneder, men gik hver til sit. Her for ikke så længe tiden genoptog vi så kontakten og det gik hurtigt fra “lad os være venner” til at vi var kærester.

Sex uden prævention

Vi har altid haft meget sex og nyder det begge to rigtigt meget. Jeg har ikke nogle former for prævention (Såsom p-stav, p-piller eller spiral) og vi bruger ikke kondom (rigtig dumt), han plejer at “pull-out”, men her for ikke så længe siden kom han oppe i mig. Det var super dejligt i øjeblikket – og vi havde begge vildt lyst, men det var kun i øjeblikket.

Umiddelbart lige efter, går der en panik igennem min krop. Jeg vil ikke have børn og slet ikke nu i en alder af 23, så hvordan kunne jeg være så dum?

Ikke enige

Min kæreste og jeg, snakker længe om hvad det kommet til at betyde hvis jeg bliver gravid. Jeg melder hurtigt ud at jeg i hvert fald skal have en abort hurtigst muligt og at jeg efterfølgende skal på en eller anden form for prævention.

Hertil siger min kæreste så, at jeg i hvert fald ikke skal have abort, for har man sagt A, så må man også sige B. Hans argument er, at jeg under samleje sagde, at hvis jeg blev gravid så skulle vi nok beholde det. Han har altid sagt at han ikke vil have børn, men hinter alligevel til at han gerne vil på et tidspunkt.

Jeg ved godt man er to om at lave et liv og at det var en absurd dum beslutning at have ubeskyttet sex – men jeg er slet ikke klar til at blive mor og jeg har minimal lyst til, at tage vare på et lille barn. Hvad gør jeg??

Hilsen den fortvivlede.

Svar:

Hej
Du er måske gravid efter ubeskyttet sex, rigtig dumt, skriver du selv. Du er ikke klar til at blive mor og ønsker abort, hvis du er gravid, men din kæreste mener, I skal tage ansvar for Jeres handling.

Selvom du ikke kan overskue at få et barn, synes jeg, du skal være stolt af din kærestes indstilling. Som gravid, er det dig der skal vælge mellem barn og abort, også selvom barnet er Jeres begges. Overvej, at abort ofte ikke er den oplagte løsning på en svær situation, men at abort ofte har en høj pris.

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Overvej også, hvilken betydning abort kan have for Jeres forhold. Ja, du er ung, men så ung er du heller ikke. Har andre i din omgangskreds børn? Har du tænkt, at du aldrig ville have børn?

Hvis du er gravid, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Min kæreste ønsker abort, men det er jo også mit barn