Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Svær beslutning om abort

Spørgsmål:

Kære brevkasse. Jeg har den sidste måned været igennem kræftpakken, da man har haft mistanke om kræft – og heldigvis er alt blevet frikendt . Men nu står jeg desværre i den situation, at man tilfældigvis finder ud af, at jeg i perioden er blevet gravid . Hvilket ikke ligefrem var planen.

Min kæreste er stensikker og vil have det væk – men jeg er meget i tvivl. Jeg har for 1,5 år siden fået en medicinsk abort – og det var simpelthen så psykisk hårdt.

Svær beslutning om abort

Kæresten og jeg har kun været sammen i 8 måneder – men har snakket om, at vi ville have en enkelt sammen på et tidspunkt, da vi hver især har unger. Jeg er bange for, at jeg vil fortryde endnu en abort, da den tidligere tog hårdt på mig. Men jeg vil heller ikke overtale ham til noget, han ikke ønsker.

Vi har dog lige den udfordring at vi oveni pakken bor i hver sin ende af landet. Jeg er simpelthen så meget i tvivl – men ved jo godt det smarteste ville være at lytte til ham . Men ved ikke om jeg kan holde til det psykisk og om jeg vil fortryde det med det samme :/

Svar:

Hej
Det må være en stor lettelse for både dig og din kæreste, at du ikke har kræft. ”Alligevel” er denne tid rigtig svær for dig, fordi du og din kæreste ikke er enige mht det lille nye liv, der er på vej. Du er i tvivl pga tidligere abort og fordi, du er bange for at fortryde. Din kæreste ønsker abort. Hvad siger han til dine forbehold? Hvorfor tror du, du vil fortryde en abort?

I har ikke været sammen længe, men har talt om gerne at ville have barn sammen på et tidspunkt. Hvad gør din kæreste stensikker ift abort? Tidspunktet? Jeres bopæle? Hvad ville I have gjort, hvis du havde haft kræft? Ville han være der og støtte dig? Tror du, Jeres forhold havde kunne klare det? Nu er det en anden udfordring I har, ikke alvorlig sygdom, men et lille barn som I er begge er ansvarlige for undfangelsen af. Du vil ikke overtale din kæreste, nej, det er ingen ønskesituation at gå imod ham. Men I har begge vidst, at sex kunne føre til graviditet. Vil han overtale dig?

En abort spoler ikke tiden tilbage

Du tænker på den ene side, at det smarteste ville være at lytte til ham og få abort. Hvori består det smarte? En abort spoler jo ikke tiden tilbage til før du blev gravid, det har du erfaret på egen krop. Dine bekymringer om at få det psykisk svært efter endnu en abort, er realistiske. Overvej, om du vil byde dig selv det? Om I vil byde dig, Jeres forhold og familier det. Umiddelbart vil en abort gøre din kæreste glad/lettet, men måske ikke på sigt.

Jeg vil opfordre dig til at lytte til din kæreste og hans bekymringer. Undersøg, Jeres muligheder for at blive familie sammen før planlagt. Men mht valg af barn eller abort, lyt da til dig selv. Det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med det.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien og tale med en rådgiver 48394848

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort