Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men magter det ikke.

Spørgsmål:

Gravid! Har 2 børn hvoraf den ene endnu ikke sover igennem. Dvs. kan vågne flere gange om natten. Har snakket om vi gerne vil have barn nummer 3 men havde så absolut ikke tænkt det allerede skulle være nu. Er sikker på det vil være for tidligt i forhold til de 2 børn vi har. Det vil gå ud over tiden og overskuddet til dem. Og samtidig ville jeg ikke kunne overskue slet ingen søvn at få eftersom jeg i forvejen er oppe om natten.

Min kæreste siger det er min beslutning, men kan mærke han gerne vil beholde det. Har simpelthen sådan dårlig samvittighed både over for vores 2 børn og overfor fostret. Min samvittighed siger vi skal beholde det, men min forpligtelse overfor de børn vi har samt frygten for manglende overskud og søvn til alle 3 siger, det vil være bedst at afbryde denne graviditet.

Svar:

Hej
Det er svære overvejelser, du går med. Selvfølgelig er det svært at overskue en uplanlagt graviditet, når du har små børn og er i søvnunderskud. Vær opmærksom på, at du også er under påvirkning af graviditetshormoner, der ofte giver humørsvingninger. Dette er forbigående.

Hvis du beholder barnet, er du bekymret for, om du kan overskue og have energi til alle 3 børn; hvis du får abort, har du dårlig samvittighed overfor fosteret. Overvej, hvad du tænker om abort. Overvej, hvordan du tror, du vil have det efter en evt abort, udover dårlig samvittighed overfor fosteret? Og hvad tror du, den dårlige samvittighed handler om?

Din kæreste vil gerne beholde barnet. Tillykke med sådan en kæreste, der ”stiller op” trods uventet graviditet. Hvad tænker din kæreste om dine forbehold ang manglende overskud? Hvilke beslutninger kan I tage af praktisk karakter, der kan gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet? Mht Jeres 2 børn, så bliver de også ældre, og ja, solotid pr barn bliver der mindre af med 3 børn, men børn nyder også fællestid med både forældre og søskende.

Overvej, at hvis du beholder nr 3, så er der længe til fødsel, meget kan se anderledes ud til den tid mht nattesøvn og energi. Og, huske, at man sjældent hører om forældre, der fortryder de børn, de har fået. Ofte hører vi på Abortlinien om kvinder, der har fortrudt deres abort og betaler en høj pris for det. Læs evt i brevkassen om andres erfaring med abort.

Hvis du har lyst til kontakt med en kvinde, der også har fået børn tæt på hinanden, kan Abortlinien evt formidle det.

Jeg vil opfordre dig til at tage dig tid til at tale mere med din kæreste og andre fortrolige, og undersøge dine muligheder. Tag ikke en forhastet beslutning om abort, det kan ikke gøres om.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske