Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mit liv er gået i stå pga. aborten

Spørgsmål:

Hej. Jeg har idag fået lavet en kirurgisk abort. Jeg har tænkt og tænk som en gal i 6 uger, og kunne simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skulle gøre. Jeg har to små børn i forvejen på 5 år og 2 år, med to forskellige mænd. (Er stadig sammen med min yngstes far).

Har stået alene med det hele

Jeg har begge gange stået meget alene med det, min nuværende kæreste var nærmest bange for vores søn det første lange stykke tid. Jeg har klaret alt natteroderi, syge børn, ørebarn. Jeg sov praktisk talt ikke det første år med den yngste, da han kun sov 20 min af gangen døgnet rundt. Han sover stadig ikke igennem, men det er meget bedre. Oveni hatten har jeg angst, også for at føde, og alle disse ting gjorde, at jeg valgte abort, selvom jeg egentlig aldrig havde troet at jeg skulle træffe sådan et valg.

Er både lettet og har dårlig samvittighed

Jeg har mange tanker, kan ikke rigtig sove, mit liv har været gået i stå den sidste halvanden måned, fordi jeg har tænkt sådan.

Idag er jeg lettet over at det er overstået, samtidig har jeg dårlig samvittighed. Jeg er bange for at blive “straffet” for min beslutning, måske på en lidt overtroisk (religiøs) måde. Jeg er bange for at miste mine levende børn fx.

Er de her ting noget der som regel går over med tiden? Er der en måde hvorpå jeg kan finde tilgivelse?

Svar:

Hej
Du har haft det svært i lang tid pga din graviditet og abortovervejelser. Nu har du fået aborten, og er lettet og har dårlig samvittighed. Du kan læse om psykiske følger efter abort her: Efter abort og du kan læse i brevkassen om andres erfaringer med abort. Har du nogen, du kan tale med om, hvordan du har det? Nogen, der vil lytte til dig og din ambivalens. Du kan evt skrive noget ned, måske til det lille liv.

Du har ret til en samtale efter abort

Du har ret til en samtale efter abort, spørg evt din læge. Du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver. Du spørger til tilgivelse. Abortlinien kan henvise til en præst i nærheden af dig, der kan tale med dig om din situation og om tilgivelse fra Gud.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske