Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Når baby ikke skaber glæde for begge forældre

Spørgsmål:

Hej

Min kæreste og jeg har været sammen i snart 4 pragtfulde år, og vi har haft et fantastisk og fuldstændigt ukompliceret forhold – noget de fleste måske nok kun drømmer om.

Der er så sket det for ganske kort tid siden at vi havde én ups’er! Dagen efter var jeg på apoteket og købe+spise en fortrydelsespille, og så regnede jeg sådan set ikke med at der blev mere med det… Meen… Nu har jeg så konstateret, at jeg er gravid til trods for.

Min kæreste har netop (som i sidste uge) fået sit drømmejob som revisor trainee, og det betyder altså at de næste 3-5 år bliver benhårde for ham med massér af arbejde og studie. Jeg synes selvfølgelig det er fantastisk og vil gøre ALT hvad jeg kan for at støtte ham til han er igennem!

Har lyst til at passe på, hvad der så end er derinde

Mén tilbage til den pludselige og egentlig uønskede graviditet. Vi brugte selvfølgelig et par dage efter chokket på at sunde os og jeg har fået bestilt en tid ved lægen. Min kæreste siger “jamen det er vel bare en abort?” og det lyder måske underligt, men jeg har virkelig lyst til at passe på, hvad der så end er derinde, på trods af kvalme og dets lige.

Vi kan slet ikke finde hinanden, vi skændes ikke, men jeg kan tydeligt se på min kæreste at han er bange, chokeret og nærmest panisk. Selv er jeg chokeret, panisk, men dog rolig og fuldstændig sikker på at vi kan klare det! Men jeg vil ikke være sådan et prego’monster der vrider armen om på ryggen af ham og gennemtvinger graviditeten – omvendt ville jeg have ualmindeligt svært ved aborten nu, det er jo et lille vidunder man må sige der har valgt livet til.

Kæresten bange for at give afkald på sin drøm

Vi har sammen læst mange af indlæggende herinde men vi er stadig meget splittede. Min kæreste siger så nu, at det ikke er fordi han ikke ønsker et barn med mig. Men han vil være der 110 % for sit/sine børn når de kommer, og det føler han, at han vil have svært ved med de mange nye udfordringer, han står overfor. Jeg forstår ham godt, men jeg er slet ikke i tvivl om at hvis jeg trækker læsset i hjemmet så skal det hele nok gå.

Jeg spurgte ham også om han ikke ville elske den hvis den kom, og til det svarer han, at selvfølgelig vil han da det. Men han er bange for han må give afkald på sin store drøm, og derved vil blive en ulykkelig knægt der blev far for tidligt. Omvendt er jeg bange for at jeg vil blive dybt deprimeret og usigeligt ulykkelig ved en abort – men det går vel over? eller?

Er der nogen der har stået i en lignende situation?

Svar:

Hej
Det er en svær situation, du står i. Og ja, mange før Jer har stået i tilsvarende situation. Hvor gamle er I? Hvad er det, der gør et familieliv så uoverskueligt for din kæreste? Ja, han vil gerne være der 110% for sine børn, og det er jo en god indstilling. Men selvom han får meget travlt de næste 3-5 år, så ophører hans travlhed næppe efter den tid. Og hvad hvis du får en abort nu, og bliver gravid igen om 1 år og om 2 år? Skal du så have abort igen? I har et godt parforhold og du vil støtte din kæreste. Og du er indstillet på at trække læsset hjemme, så I både klarer barn og uddannelse. Du lyder sej.

Mange mænd reagerer med chok

Mange fyre reagerer som din kæreste med en slags chok og tænker, at uplanlagt graviditet klares med en abort. Men en abort er ikke “bare en abort”. Det handler om et lille ufødt barn. Lad evt din kæreste læse om fosterudvikling her: fosterudvikling. Hvilket indtryk har det gjort på din kæreste at læse i brevkassen om andres erfaringer med abort? For, som I nok har læst, så skaber abort ofte større problemer end det tilsyneladende løser.

En abort man ikke ønsker kan få store konsekvenser

En abort spoler ikke tiden tilbage. Og en abort, som du ikke ønsker, kan, som du frygter, give dig psykiske problemer og kan få svære konsekvenser for Jeres parforhold. Du tænker, du er et monster, hvis du gennemtvinger graviditeten. Hvad tænker du om din kæreste, hvis han “gennemtvinger” en abort? Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste, hvis du vælger abort, pga hensyn til ham?

Kender I andre par, der har fået barn “tidligt”? Måske din kæreste kender andre unge fædre fra sit job? Hvad tænker du om abort? Vil det være ok for dig at få en abort, hvis de psykiske reaktioner går over igen? Ingen kan vide, hvordan du vil reagere på en abort. Men kvinder i tvivl, er naturligt nok i større risko for at få det svært efterfølgende. Og en abort kan ikke gøres om. Aborten bliver en del af livsbagagen.

Børn kan gøre unge forældre målrettede

Din kæreste ved, at han vil elske barnet, hvis/når det kommer. Er det ikke ret voldsomt at tænke, at barnet skal få ham til at give afkald på sin karrieredrøm og gøre ham til en ulykkelig knægt? Unge forældre kan blive des mere disciplinerede med deres uddannelse, fordi de er målrettede både i fht familie og uddannelse.
Du/I er velkomne til at skrive igen til post@abortlinien.dk og ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Kæreste ønsker abort