Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kære brevkasse

Spørgsmål:

Jeg er blevet gravid med min kæreste og han vil have, at jeg får en abort, men jeg er simpelthen så usikker på om det er det rigtige og gøre.

Svar:

Hej

Det lyder svært for dig, at din kæreste ønsker abort, før I har talt grundigt sammen om Jeres overvejelser og muligheder. Det er godt, du reagerer på din usikkerhed. Mange får desværre en uovervejet abort, og fortryder bagefter og betaler en høj pris. Din kæreste reagerer som mange fyre, når en uplanlagt graviditet konstateres: De tænker, at abort løser en svær situation. De ved ofte ikke, at abort kan give store problemer for kvinden og for parforholdet.

Læs evt. begge to i brevkassen om andres erfaringer med abort. Tal om, hvad I tænker om abort. Hvad gør dig usikker? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt. abort? Hvad skræmmer din kæreste ved at blive far? Hvor gamle er I? Har I talt om at starte familie en dag? Havde I talt om, hvad I ville gøre, hvis du blev gravid?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din usikkerhed.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort