Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og snart forladt

Spørgsmål:

Hej!

Jeg har været sammen med min kæreste i snart 2 år. Vi er lige flyttet sammen for 3 måneder siden. For 3 måneder siden var jeg også gravid, men havde desværre en MA. Det overraskede mig hvor meget jeg græd over det. Jeg var usikker på om jeg egentligt ville have børn. Det tog hårdt på mig, men jeg har det bedre nu.

Nu står jeg så i den situation at min kæreste valgte at meddele, at han nok ikke troede det skulle være ham og jeg længere. Han gennemgår en depression og stress lige nu, så jeg ved ikke, om det ligger til grund for hans beslutning. Jeg var sønderknust. Lige efter han har knust mit hjerte, står jeg med en positiv graviditetstest og nu er jeg fuldstændig i vildrede.

Mit forhold til min kæreste er pt usikkert. Vi er ikke flyttet fra hinanden og jeg har sagt, at jeg sover andre steder, så han får noget ro og tænketid, da han er usikker på, hvad han egentligt vil. Jeg spurgte ham hvad han synes omkring graviditeten, og han synes ikke jeg skal beholde det. Problemet er også at jeg slet ikke lige aner, hvordan jeg har det med at være gravid. Om jeg overhovedet føler noget for barnet indeni mig.

Jeg har et stærkt netværk som er klar til at hjælpe, men jeg havde aldrig forestillet mig at skulle gøre dette uden min kæreste. Men da jeg også lige har været igennem en ufrivillig abort i april, er jeg usikker på om jeg vil igennem det igen. Jeg var rigtig nervøs for at det havde skadet mine evner for at blive gravid.

Økonomisk er jeg uddannet pædagog og har lige fået et barselsvikariat. Men jeg kan slet ikke finde ud af om jeg har lyst til at gøre det selv. Jeg ved ikke hvordan jeg finder ud af det. Jeg har taget endnu en test og set de to streger komme frem med det samme, men jeg føler intet udover sorg. Det er måske et tegn på at jeg skal have foretaget den abort?

Hilsen C

Svar:

Hej

Det lyder meget svært for dig. Uplanlagt gravid og usikkert parforhold. Og ja, din kærestes depression kan meget vel have indflydelse på både hans tanker om parforhold og graviditet. Måske kan han overskue både forhold og familieforøgelse, når han bliver rask. Måske er Jeres forhold slut, og han kan ikke tage imod barn sammen med dig.
Du er meget i tvivl, om du skal beholde barnet eller få abort. Dine manglende følelser overfor barnet indeni dig, får dig til at overveje abort. Samtidig gruer du for abort, fordi din nylige MA tog så hårdt på dig.

Måske er det ikke så mærkeligt, at du ikke har glade følelser for det lille nye liv. Graviditeten er uplanlagt og du er i sorg over din kærestes udmelding. Samtidig er du som gravid fyldt med hormoner, der bla. har indflydelse på humør og følelser. –Det du føler/ikke føler nu, kan ændre sig.
Jeg vil opfordre dig til at overveje, hvordan du tror, du vil have det, hvis du vælger abort? Hvad tænker du om abort?

Og hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger at beholde barnet? Du har et stærkt netværk, der vil hjælpe dig, hvis du bliver alenemor. Men du havde selvfølgelig ikke forestillet dig at skulle være gravid med usikkert parforhold.
Uanset om du vælger barn eller abort, er det et valg du skal leve med. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Det lyder som en god beslutning, at du giver din kæreste ro og tænketid. Får han hjælp til sin depression? Det er vigtigt, at han får det, fx gennem sin læge, og at han har nogle at tale med.
Hvem kan du tale med?
Overvej, hvad der kan hjælpe dig til at overskue at tage imod barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske