Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min kæreste ønsker jeg får abort - igen.

Spørgsmål:

Kære Brevkasse

For halvanden uge siden opdagede mig og min kæreste, at jeg var blevet gravid (igen). Vi har lige for kort tid siden, i januar, gået igennem en medicinsk abort, som vi blev enige om at skulle gøres, men hvor jeg har taget rigtig hårdt på det, og har fortrudt efterfølgende.

Min kæreste er en del ældre end mig, og har to skønne piger i forvejen, og jeg, stadig ung, og har rig mulighed for at få børn i mange år endnu. MEN….. Jeg har ikke lyst til at skulle have en til abort. Jeg er bange for at jeg vil få det ret svært efterfølgende…

Og så bunder det selvfølgelig også i, at jeg elsker min kæreste, og ville jo selvfølgelig gerne have at vi kunne skabe os en familie.Vi står nu i den situation at vi har taget en snak om det, og han har meldt ud, at han nok ikke vil have flere børn igen, hvor han før har sagt, at det godt kunne ske….. Og jeg vil jeg selvfølgelig gerne have et barn/børn.

Jeg har følelsen af, at den her gang skal jeg beholde det. Så skal jeg beholde det selv, og gøre det for mig? Jeg er i så dyb tvivl, for hvis vi vælger abort mister jeg både ham og “barnet”, fordi han jo ikke vil have et barn…… Og hvis jeg vælger at beholde det, tror jeg heller ikke at han vil være en del af det… Jeg ved det ikke….

Svar:

Hej
Det lyder meget svært for dig, men selvom du er presset, tænker du meget klart om dine muligheder, for ja, det lyder til, at du mister din kæreste uanset om du vælger barn eller abort. Hvis du vælger barn, går han måske, men der er nok også en mulighed for, at han ombestemmer sig, og tager ansvar overfor dig og det lille nye liv. Du elsker din kæreste, han elsker nok også dig.

Hvis du vælger abort, som din kæreste ønsker, ja så vælger du nok at gå, fordi du gerne vil have børn.
Hvordan har du det med din kæreste efter han pludselig har meldt ud, at han nok alligevel ikke vil have flere børn, dvs ikke vil have børn med dig? Hvad tænker du om, at din kæreste synes, du skal have abort, når han ved, du har fortrudt den abort, du har fået for nylig?

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv: Du har ikke lyst til en abort til. Du er bange for at få det ret svært efterfølgende. Du har følelsen af, at den her gang skal du beholde det.

Det var selvfølgelig ikke denne måde du havde forestillet dig at vente barn. Med udsigt til at blive alenemor, og måske uden at barnet får kontakt til sin far. Men det kan lade sig gøre. Hvem kan hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud? Hvad har du brug for, for at kunne overskue at tage imod barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer.
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Kæreste ønsker abort