Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kæreste ønsker abort

Spørgsmål:

Hej brevkasse. Sagen er den, at jeg står og er blevet gravid med min kæreste igennem 2 år. Jeg er ikke særlig langt henne, da jeg opdagede det hurtigt. Han vil ikke beholde barnet, da han mener det ikke passer ind i planlægning.

Vi har planer om at flytte fra Sønderborg til Aarhus til sommer hvor jeg skal fortsætte min hf. Han vil gerne have vi selv kan planlægge graviditeten og glæde os til det. Jeg er selv i mod aborten og han har givet mig valget: beholde barnet uden ham eller abort med ham.

Svar:

Hej
Det er en svær situation, du står i; din kæreste ønsker abort, du er imod. Din kæreste går fra dig, hvis du beholder barnet. Han vil have dig til at vælge imellem ham og barn. Måske er der andre valgmuligheder også: Måske holder Jeres forhold ikke til en abort, dvs hvis du får abort og “vælger” din kæreste, mister du måske både barn og kæreste. Hvis du vælger at lytte til dig selv og beholde barnet, besinder din kæreste sig måske, og vælger at blive hos sin lille familie.

Hvad tænker du om det valg din kæreste sætter dig i? I har været sammen i 2 år og har planer sammen. Pga et barn, der kommer “før tid”, er han på vej væk. Prøv at undersøg, hvad det er, der gør ham så rystet. Overvej, hvordan du tror, du vil have det med din kæreste, hvis du vælger abort pga pres fra ham?

Abort spoler ikke tiden tilbage

Mange fyre reagerer som din kæreste med en slags chok, når kæresten er uventet gravid. Mange fyre forestiller sig, at abort er en let løsning, der spoler tiden tilbage til før graviditeten. Men de fleste piger/kvinder får det psykisk svært efter en abort og mange fortryder. Overvej begge, om I vil udsætte dig for den risiko. Hvad får dig til at være imod abort? Har du talt med din kæreste om det? Læs evt begge på Abortliniens hjemmeside om abort og i brevkassen, om andres erfaringer med abort. Læs evt her: Ung og gravid.

Jeg vil opfordre dig til, at I tager Jer god tid til at tale sammen, lytte til hinanden og undersøge Jeres muligheder. Og lyt til dig selv, det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med dit valg, uanset om du vælger barn eller abort. Hvis du vælger at beholde barnet, og din kæreste gør alvor af sin trussel om at gå, hvem kan da hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske