Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort uden gynækologisk undersøgelse?

Spørgsmål:

Hej jeg tog en test i går og det viser sig den var positiv. Jeg er kun 19 og slet ikke klar til at skulle have børn. Jeg kan se man ikke kan få en abort uden man skal undersøges gynækologisk. Jeg ved selv hvor mange uger jeg er hende, og at jeg ikke har klamydia.

Svar:

Hej
Du ønsker abort, men ikke gynækologisk undersøgelse. Gynækologisk undersøgelse er ikke behagelig, men det er en langt mindre ting end at få en abort. Jeg vil opfordre dig til at tale med din læge om undersøgelsen.

Du er slet ikke klar til at skulle have børn, men nu er du gravid. Selvom du har besluttet dig for abort, vil jeg opfordre dig til at overveje, hvad du tænker om abort, og hvordan du tror, du vil have det efter en abort. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvem kan du tale med? Hvad siger faderen?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske