Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg er stadig ikke okay efter aborten

Spørgsmål:

Hej, jeg blev gravid for 5år siden.
Mit forhold til den kommende far var stadig meget nyt, jeg var igang med uddannelse og familien støttede ikke op omkring om at beholde det. Jeg valgte at få en kirurgisk abort, da jeg vidste, jeg ikke ville få nogen form for hjælp fra min familie, hvis jeg valgte barnet.

I dag er jeg stadig berørt af det, jeg var tæt på at få en depression engang. Jeg får stadig nedture, hvor jeg fortryder det rigtig meget, og ønsker, at jeg havde valgt anderledes.
Jeg ønsker mere end noget andet at få et barn (er stadig sammen med den samme), men det passer bare ikke ind i planerne. Det præger vores forhold at det stadig er så stor en del af mig, og at jeg nogle gange går ned med flaget.
HJÆLP, hvad skal jeg gøre?

Svar:

Hej
Først, beklager det sene svar, din mail var ved fejltagelse gået i spam.
Du har fået en abort for 5 år siden og lider efter det. Du er en af de mange kvinder, der har betalt en høj pris for abort og som under dine nedture fortryder din abort. Din reaktion er normal og forståelig. At du ønsker et barn og at aborten påvirker Jeres forhold er også helt normalt. Læs evt Efter abort her på siden. I brevkassen kan du også læse om andres erfaringer med abort.

Hvad kan du gøre? Har du talt med fortrolige om dine tanker og følelser i forbindelse med aborten?
Typiske reaktioner efter abort er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Måske du kender til noget at dette?
Måske du kunne skrive noget ned om, hvad du tænker på. Evt noget til det lille liv.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske