Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tanker om abort efter seks år

Spørgsmål:

For ca 6 år siden fik jeg fortaget en medicinsk abort, på det tidspunkt var jeg 28 år. Jeg vidste ikke jeg var gravid på dette tidspunkt og heller ikke ham fyren jeg kom sammen med. Jeg fik forstret fjernet da jeg havde en infektion i min tarm, så mig og min fyr tog den fælles beslutning sammen.

Jeg tænker da stadigvæk på, hvad der var sket, hvis jeg havde beholdt barnet, og om vi stadigvæk var sammen den dag idag. Det er så ikke af den grund vi ikke er sammen mere. Jeg er singel nu og har været det i ca 8 mdr. Jeg tænker da på om jeg har chancerne for at blive gravid igen, hvis jeg finder den eneste ene igen og inden det er for sent.
Håber at få hjælp eller svar.

Svar:

Hej. Det er naturligt, at have tanker om abort og barn også efter flere år. Du er bekymret for, om du kan blive gravid igen efter din abort. Det kan du sikkert godt. Nogle har svært ved at blive gravid igen efter abort, men det er ofte fordi de efter aborten har haft underlivsbetændelse. Pas på dig selv og husk altid prævention, hvis du ikke ønsker at blive gravid.

venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske