Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Han forstår ikke skyldfølelsen

Spørgsmål:

Hej jeg har fået en abort for 3 uger siden. Faren til barnet ville ikke have noget med det at gøre, selvom vi har 2 i forvejen. Han forstår ikke mine tanker eller skyldfølelse. Jeg føler mig som en morder. Jeg har gennemgået en abort første gang, jeg var gravid og lovede mig selv, det aldrig skulle ske igen. Jeg får at vide, at det lille væsen intet havde og begyndt at acceptere det. Da jeg vågner fra narkosen græder jeg af skyldfølelse.

Fortryder det så meget

Ringer til min mor, som var glad for, det var overstået for mig. Problemet er jeg har mange tudeture og bebrejder mig selv for at have dræbt det lille væsen. Jeg ved ikke hvordan jeg skal sætte ord på mine følelser, og at jeg ikke føler mig værdig nok til at være mor til dem, jeg har. Fortryder det så meget og har undskyldt tusinde gange til den lille purk
Hilsen en såret mor

Svar:

Hej
Du har fået en abort pga pres fra faderen. Nu lider du og din mand forstår det ikke. Du føler dig som en morder, fortryder aborten og føler ikke, du har værdi nok til at være mor for dine 2 børn. Det lyder meget hårdt for dig.

Din reaktion er naturlig

Din reaktion er naturlig og forståelig. Ikke mindst fordi, du efter din første abort havde lovet dig selv, aldrig mere at få abort. Du kan få det bedre, men der kan gå lang tid. Og din værdi som mor for dine børn er ligeså stor som tidligere. Du har svært ved at sætte ord på dine følelser, måske du kan få hjælp ved at kigge her: Efter abort. Læs evt også i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Nogle har gavn af at tale med en præst

Nogle kvinder har gavn af at tale med en præst om skyld og tilgivelse fra Gud, det sætter dem frie til at leve videre. Hvis du vil tale med en god præst i nærheden af dig, kan Abortlinien henvise til en. Nogle har gavn af at tale med en psykolog, hvis det er en psykolog, der anerkender abortens høje pris. Mht din mands manglende forståelse af din situation, hvad tænker du da kan hjælpe? Har I tidligere talt med en læge eller psykolog sammen? Har I talt om, hvad I vil gøre for at undgå, at du bliver gravid og kommer i tilsvarende situation? Måske din mand skal steriliseres?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe og tale med en rådgiver på Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske