Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min kæresten ønsker den perfekte familie

Spørgsmål:

Hej.
Jeg er en pige på 19 år, og jeg har fundet ud af at jeg er blevet gravid. Det er lidt med blandede følelser, og jeg har brug for nogle svar.

Min historie:

Da jeg var 16 år fik jeg lavet en abort. I 3 år har jeg troet, at jeg ikke kunne blive gravid, trods ubeskyttet sex. Jeg har sågar bestilt tid hos en gynækolog, for at få svar. Grunden til ubeskyttet sex er fordi spiralen, jeg fik lagt samme tid som aborten, faldt ud. Jeg har ikke været interesseret i at proppe mig med hormoner igennem p-piller, da jeg allerede der havde en lille mistanke, og jeg var bange for at gøre det værre.

Nu er jeg gravid, men min kæreste er ikke interesseret i at få det, trods min bekymring for ALDRIG at kunne blive gravid igen, hvis jeg får en abort.

Jeg er under uddannelse, og jeg afslutter min 10. klasse til december. Min kæreste er 22 år, og uden uddannelse, men med en fast stilling som it-mand.

Min kæreste ønsker den perfekte kernefamilie, og en god indtægt -og det synes han ikke er på plads endnu, hvorfor han ikke ønsker barnet. I mine øjne er dette et luksus problem, og jeg kan ikke se hvorfor jeg skal få en abort og løbe en stor risiko, bare fordi det hele ikke er perfekt.

Jeg regner med at være udlært sygeplejerske når jeg er 26-27 år, og barnet vil jo så på det tidspunkt være 6-7 år. Dette har jeg prøvet at forklare min kæreste for at sikre ham, at vores barn nok skal få det “perfekt” inden længe. Men han er stadig ikke enig.

Mine spørgsmål:

Kan jeg tillade mig at knuse min kærestes drøm om det perfekte liv, ved at få barnet? Omvendt knuser han jo min drøm, hvis jeg aldrig bliver mor.

Hvilke muligheder har jeg med hensyn til økonomi? Her tænker jeg babyudstyr, og månedlig indtægt?
Hvad vil du råde mig til? bare hånden på hjertet udfra hvad jeg skriver. Jeg er så bange for at tage en forkert beslutning.

Det skal lige siges at jeg hverken har mor eller far til at hjælpe mig, da jeg ikke har kontakt til dem.
Jeg håber du kan hjælpe mig, på forhånd tak.
Med venlig hilsen xxx

Svar:

Hej
Kan du tillade dig at beholde dit barn, selvom du derved tilsyneladende knuser din kærestes drøm om “det perfekte liv”. JA det kan du! Din kæreste har haft ubeskyttet sex med dig og har vidst, at det kunne føre til graviditet, selvom du har tænkt, at det ikke var muligt. Din kærestes drøm om det perfekte liv handler om kernefamilie og bedre indtægt. Hvilke andre værdier er vigtige for ham, og dig?

Ved din kæreste, hvad en abort kan koste jer?

Ved din kæreste, hvad en evt abort kan koste dig og Jeres parforhold, udover en risiko for, at du ikke kan blive gravid igen? De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad, sværest for dem, der var i tvivl eller blev presset. Nogle forhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort. Overvej, om I vil riskere det for dig og Jer. Hvordan tror du, du vil have det efter en abort?

Du virker afklaret i forhold til dit barn

Du spørger til økonomi og du kan orientere dig her: Økonomi. Du er bange for at tage en forkert beslutning. Hvad kan vise dig, hvad der er forkert? Du virker ret klar i fht, at du ønsker at beholde barnet, primært fordi du er nervøs for, om det er din eneste mulighed for at blive mor. Hvad tænker du om abort? Hvordan var det for dig at få abort for 3 år siden?

Hvad kunne hjælpe dig til at overskue situationen?

Du har ikke kontakt til dine forældre. Har du anden familie? Hvordan ser dit netværk ellers ud? Hvad tænker du om at blive ung mor? Har du erfaring med små børn? Overvej, hvad der kunne hjælpe dig til at overskue at beholde dit barn?

Tal mere med din kæreste om, hvad der kunne få ham til at tage ansvar overfor dig og det lille nye liv I sammen er ansvarlige for undfangelsen af. Mange mænd oplever en slags panik ved uventet graviditet og tænker, at abort er løsningen. De kender ikke til abortens pris, og abort kan blive en bekvem løsning for dem, fordi de har svært ved at føle sig klar til at blive far og har mange gode undskyldninger som fx drømmen om “det perfekte liv”.

Hvis du får en abort og bliver gravid igen om ½ år, vil abort så være din kærestes løsning igen? Kender I andre unge forældre? En graviditet er lang og meget kan nå at falde på plads både praktisk og mentalt.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske