Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Graviditet, føler mig tvunget til abort

Spørgsmål:

Kære brevkasse. Jeg fandt ud af at jeg er gravid for 1 uge siden, og er nu i 7 uge. Jeg føler mig tvunget til en abort. Min kæreste siger, at han slår op med mig, hvis jeg ikke får en. Han vil kun være med, hvis graviditeten var planlagt og han var med på ideen om, at vi skulle have et barn.  Men at vi ikke skal have det – det har jeg prøvet en gang før, og det er to år siden. Jeg vil gerne have barnet!!

Jeg bliver 16 om 3 måneder og min kæreste bliver 20 år snart, min mor siger at han har ret til at sige hans mening, men at han ikke må tvinge mig til at få en abort….. !!!  Ligesom han gjorde sidst graviditeten for to år siden var ikke graviditet og han vil ikke have barnet med mig selv det var planlagt, min mor støtter mig og det gøre mine veninder og resten af min familie også…

Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.

Svar:

Hej
Du er ung og planlagt gravid. Du føler dig presset til abort af din kæreste, der alligevel ikke ønsker barnet. Du vil gerne beholde dit barn, din mor støtter dig, og flere også. Din mor har ret i, at selvfølgelig må din kæreste sige sin mening, men han må ikke tvinge dig til abort. Abort er meget alvorligt, måske ved han ikke det. Vis ham evt oplysninger om abort og abort-reaktioner fra Abortliniens hjemmeside.

Bor du hos din mor? Selvom din kæreste er nogle år ældre end dig, virker han noget uansvarlig, idet han truer med at gå, hvis du beholder Jeres planlagte barn. Overvej, hvad du helst vil leve med? Hvis du får en abort, du ikke ønsker, hvordan tror du så, du vil have det med din kæreste? Måske mister du både barn og kæreste. Hvis du beholder barnet, så går han måske. Måske ombestemmer han sig. Men, du risikerer at blive alenemor. Du ved, at mange vil støtte dig og barnet. Og det vil du sikkert også få brug for, for det er en stor opgave at passe et barn. Går du i skole? Læs evt på Abortliniens hjemmeside om at være ung og gravid.

Hvis du vælger at beholde dit barn, vil der nok være andre end din kæreste, der vil anbefale dig abort. Vær forberedt på det. Men stå ved, hvad du ønsker, det er dig, der er gravid, det er dit valg. Du ved, hvad abort er. Måske vil du få brug for særlig hjælp og støtte fra fx sundhedsplejersken.
Håber det bedste for dig.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske