Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Føler mig presset til abort

Spørgsmål:

Kære brevkasse. Jeg står i den situation at jeg er gravid. Jeg bor og lever sammen med min kæreste og vores helt igennem fantastiske søn på snart 1 år. Da jeg viser kæresten testen, siger han som det første; jeg vil ikke have noget med det barn at gøre. Jeg vender mig om og går, hvorefter han følger efter og siger “du kender min holdning, vi skal ikk ha barn nu”… Vi har ikke været på piller og vi har begge sløset lidt med kondom.. Så han var udmærket klar over at det kunne ske.

Jeg har sagt til ham at jeg er imod abort, og at vi var ved at få abort med vores søn, kan jeg slet ikke kaperer…. Men nu presser han mig og kører psykisk på mig. Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre! Har sagt at sket er sket, så vi må tage ansvar for handling.. Han kører så psykisk på mig, at jeg faktisk hellere ønsker at gå end at skulle igennem abort. For JEG ønsker det barn her, nu når det er her. Forstår ikke hvad der skræmmer ham sådan, når vi alligevel har snakket om at lave baby til sommer… Det barn kommer jo bare lidt før?? Håber i kan hjælpe mig med mine frustrationer. Hilsen mig.

Svar:

Hej
Hvor er det en svær situation for dig. Din kæreste vil ikke have et barn mere nu, men han har alligevel vidst, at I tog chancen, fordi i sløsede med kondom. Nu er han nok chokeret og forestiller sig, at en abort spoler tiden tilbage til før du blev gravid. Samtidig ved han, hvor svært du har det med abort og det lyder til, at I havde tilsvarende uenighed, da du var gravid sidst? Har I erfaringer fra den tid, som I kan bruge nu?

I havde talt om barn nr. 2, så han er indstillet på et barn mere, bare ikke nu.
Hvad tænker din kæreste om abort?
Hvilke livsværdier har han?
Du vil tage ansvar for, hvad der er sket. –Det er en del af dit værdisæt.

Jeg vil opfordre dig til fortsat at prøve at tale med din kæreste og prøve at finde ud af, hvad det er, der som du skriver, skræmmer ham så meget. Men, jeg vil også opfordre dig til at passe på dig selv. Du er imod abort, du ønsker at beholde barnet og din kæreste kører på dig psykisk. Du har tænkt på at “gå”, hvor kunne du gå hen? Hvem kan støtte dig? Kunne du og din kæreste sammen tale med en udenforstående? Evt en rådgiver fra Abortlinien?

Ved din kæreste, hvad han risikerer ved at presse dig til abort? Kender han til abortens høje pris? Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort. Når du slet ikke ønsker en abort, er du i stor risiko for at få det psykisk svært bagefter. Vil I tage den risiko for dig og Jeres familie? Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste efter en abort han har presset dig til? Nogle forhold kan ikke holde til et barn (mere), mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt ikke, hvis parret ikke var enige.
Måske vil dine omgivelser opfordre dig til abort, fordi din kæreste ikke er klar, for Jeres families skyld osv. Men det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med det.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk. Og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

29.08.14