Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Måske gravid og alt for ung til barn

Spørgsmål:

Hej. Jeg er 16 år og min menstruation er ikke kommet. Jeg havde sex med min kæreste for ca 3 uger siden, hvorefter jeg glemte min p-pille dagen efter. Jeg tog så en fortrydelsespille på 2. dagen efter den glemte pille.

Jeg er virkelig bange for at jeg er blevet gravid. Min menstruation er altid regelmæssig, jeg dyrker hverken ekstrem sport eller er meget undervægtig eller overvægtig. Og jeg vil virkelig ikke beholde barnet, men min mor er en meget troende katolik, der er meget imod abort.

Hvis jeg søger om tilladelse hos abortsamrådet, tror I så godt at de vil lade mig få en abort? Eller er det kun hvis man er blevet voldtaget? Jeg vil nemlig virkelig ikke kunne klare at skulle bære på et barn, jeg er meget følelsesmæssigt ustabil (depressioner ligger i familien) og jeg går i niende klasse og skal snart begynde i gymnasiet. En graviditet vil helt ødelægge mit gymnasieliv og mit ry.

Jeg har virkelig ikke lyst til at få et barn som 16-årig, da jeg ikke engang kan lide børn og jeg ved ikke hvordan man passer på dem. Hverken min familie eller jeg har helt vildt mange penge, i hvert fald ikke nok til en baby mere.

Og jeg ved at min mor ikke vil lade mig abortere, men hellere lade barnet vokse op hos mine forældre, hvilket jeg slet ikke ønsker for mig barn, da det barn ikke skal have sådan en opvækst som jeg har haft. Og min 15-årige kæreste vil også blive ekstremt ked af det, hvis jeg ikke får abort. Hvad gør jeg? Vil abortsamrådet give mig lov alligevel?

Svar:

Hej
Du er ung og har allerede et sexliv. Ved dine forældre det? Nu er du er bange for at være blevet gravid, fordi din menstruation er udebleven. Jeg vil opfordre dig til at tage en test snarest. Der kan være mange årsager til udebleven/forsinket menstruation, fx kan fortrydelsespiller give blødningsforstyrrelser. Hvis du er gravid, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk.Hvis du er blevet gravid og ønsker abort, kan du søge om dette hos abortsamrådet, og måske giver de tilladelse til abort uden dine forældres vidende.

Hvad tænker du om abort?

Din mor er meget imod abort. Hvad tænker du om abort? Du er bekymret for, hvad en graviditet kan betyde for dig følelsesmæssigt. Og ja, det kan selvfølgelig blive hårdt. Men at få abort giver også ofte psykiske problemer.

Hvis du er gravid og gennemfører graviditeten, er det dig, og ikke din mor, der skal bestemme, hvor dit barn skal være, om det evt skal bortadopteres.

Du er virkelig bange for at være blevet gravid. Denne situation kan du komme til at stå i igen. Overvej at vente med sex til du kan overskue at blive gravid.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske