Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid som 16-årig ønsker abort

Spørgsmål:

Hej. I går fandt jeg ud af at jeg er gravid, desværre. Jeg er meget interesseret i at få en abort – men er der nogle symptomer ved at få en abort? Og hvordan foregår det at få foretaget en? Er ret bange for det hele er meget uvirkeligt og langt fra min dagligdag. Kan i give mig noget information og nogle svar?

Svar:

Hej. Du er ung, har allerede haft sex og nu er du gravid. Det er klart, at du er ret bange. Du er interesseret i abort og det kan du læse om her: Medicinsk abort. Hvad tænker du om abort? Ja, der er følger efter abort, både fysiske og psykiske. Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn.

Havde du tænkt på, at du kunne blive gravid? Hvem har du talt med om din graviditet? -Dine forældre, din kæreste, veninde? Selvom du er ung, er der altid andre muligheder end abort, læs evt her: Ung og gravid

Hvis du ikke fremover vil stå i denne situation, så overvej, at vente med sex til du kan overskue at blive gravid, og vent med sex til du er i et forpligtet forhold, hvor din kæreste vil tage ansvar.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske