Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og i tvivl

Spørgsmål:

Jeg er gravid i 11+4 uge. Jeg er gravid sammen med min kæreste, som jeg har været sammen med i 3 år. Jeg har i forvejen en søn på 5 år og har ikke ønsket flere børn. Min kæreste har været lykkelig for denne her graviditet, hvor jeg hele tiden har været i tvivl. Nu er det som om, jeg kan mærke, at det slet slet ikke er noget, jeg ønsker! Hvad er mulighederne for abort på nuværende tidspunkt?

Svar:

Hej
Man kan få abort indtil udgangen af 12. graviditetsuge. Du er i 12. uge. Om du kan nå at få abort, kan jeg ikke sige. Du må spørge din læge.

Det lyder svært for dig, at du hele tiden har været i tvivl, mens din kæreste har været lykkelig. Og nu, da muligheden for abort er ved at rinde ud, kan du mærke, at du slet ikke ønsker graviditeten. Havde I talt om, at I ikke skulle have børn sammen? Havde I talt om, at muligheden for graviditet var tilstede? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvad hvis det er for sent? Hvad er det, der gør det så svært for dig at overskue at tage imod barnet? Havde du en svær graviditet sidst? Eller fødsel? Eller en svær tid som nybagt mor? Som alenemor? Overvej, at det nu er en anden og ny situation. At mange ting kan være anderledes.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Kaos blev til ønskebarn