Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny kæreste og gravid

Spørgsmål:

Hej Abortlinien!

Jeg er en kvinde på 29 år der lige er kommet i et nyt forhold, min kæreste og jeg har været sammen siden december 2018, så vi har fortsat ikke mødt hinandens familie, kun noget af den. For en uge siden fandt jeg ud af at jeg er gravid, jeg er 5 uger henne nu, så det er meget nyt.

Min kæreste er meget lykkelig og glæder sig til endnu en gang at blive far (han har en søn fra tidligere forhold). Jeg er meget i tvivl om mine følelser, jeg har altid drømt om at blive mor, men nu er jeg meget i tvivl og meget nervøs for at fortælle det til folk, især min far har jeg en enorm angst for at fortælle det til.

Svært ved at fortælle det

Dette bunder også i at jeg desværre har haft to meget psykisk svære forhold og kom ud af det seneste i august 2018. Min far har aldrig selv ønsket børn og forsøgte at få min mor til at få en abort med min søster og med mig, i hans verden skal alt være perfekt før der kommer børn.

For 4 år siden fik jeg en medicinsk abort og fik en depression efterfølgende hvilket gjorde, at jeg lige siden sagde, at jeg aldrig ville få en abort igen uanset hvad.

Jeg føler mig allerede som verdens dårligste mor fordi jeg nogen gange ønsker at det ender i en spontan abort, for så skal jeg ikke tage stilling til noget. Nogen dage ønsker jeg den lille spire og andre dage er jeg angst for fremtiden og om jeg kan klare sådan en lille en.

Er timingen i orden?

Jeg er slet ikke i tvivl om at min kæreste og jeg skal være sammen og glæder mig allerede til at vi skal flytte sammen og til fremtiden med ham. Det eneste der gør at jeg er i tvivl om den lille spire er timingen grundet det helt nye forhold.

Både min kæreste og jeg har godt job, økonomien i orden og alt det basale i orden. Jeg ved egentlig ikke hvad jeg vil med dette indlæg, men jeg har bare brug for at komme ud med mine tanker og mine frustrationer, da det fylder i mit hoved hver dag.

Med venlig hilsen Skorpionen

Svar:

Hej
Du er uventet gravid i dit nye forhold, og du er meget i tvivl. Ja, det er tidligt i Jeres forhold, men sket er sket, det lille liv er på vej. Og I kan nå at komme “meget længere” i Jeres forhold iløbet af graviditeten.

Heldigvis er du og din kæreste sikre på, at I skal være sammen. Og din kæreste er lykkelig over graviditeten. Det lyder til, at det sværeste for dig, er tankerne om din fars reaktion. Hvordan mon dit forhold til din far er? Det må være svært at vide, at han har forsøgt at få din mor til at afslutte sin graviditet med dig og din søster. Hvad tænker du om din fars holdning til, at alt skal være perfekt, før man får børn? –Hvornår mon alt er perfekt?

Lyt til dig selv

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv. Du har indtil nu sagt, at du aldrig ville have en abort igen. Hvad skulle få dig til at handle imod den beslutning? Din abort havde en høj pris. Hvis du vælger abort igen, kan følgerne være mindst lige så svære. Både for dig, og for parforholdet.

Du og din kæreste er voksne, alt det basale er i orden. Det er dig, der er gravid, det er dit valg. Lad ikke angsten for din fars reaktion bestemme, om du skal have abort. Ved du, hvad der fik din mor til at gå imod din fars ønske om abort?

Du kan føle dig som den dårligste mor, fordi du kan ønske spontan abort som en “løsning”. –Bebrejd ikke dig selv. Du er i en slags chok. Du er under indflydelse af graviditetshormoner, som påvirker følelserne. Mange gravide har tænkt som dig, og alligevel er deres børn blevet ønskede og elskede.

Prøv at slappe af. Tal meget med din kæreste om dine bekymringer. Tal evt med andre fortrolige, evt professionelle, om angsten for din fars reaktion.

Håber det bedste for dig.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort