Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men frygtelig i tvivl

Spørgsmål:

Jeg har været sammen med min kæreste i halvandet år, hvor vi har boet sammen de sidste tre måneder. Jeg er nu blevet uplanlagt gravid. Min kæreste vil meget gerne have barnet og det er mig der er i tvivl.

Jeg føler ikke jeg er tryg nok i vores forhold til at vurdere om vi virkelig kan have en familie sammen. Vi har kun boet sammen i tre måneder. Han er alletiders fyr, men vi har haft vores op og ned ture og tror lidt jeg havde tænkt at nu skulle vi lige have et halvt års tid hvor vi kunne nyde hinandens selskab og slappe af som par inden projekt børn skulle startes.

Men nu er jeg gravid og føler ikke umiddelbar glæde ved det. 90% af tiden ønsker jeg at det skal forsvinde, men samtidig er jeg meget i tvivl. Vi er 30 og 35 år så i følge vores alder burde vi gøre det og rent praktisk kan det også sagtens gå. Jeg føler bare ikke jeg er med følelsesmæssigt med og de seneste par uger har jeg taget endnu mere afstand til min kæreste og har slet ikke lyst til nærhed med ham. Ved ikke hvad der sker???

Hvis du spurgte mig for 3 måneder siden var jeg overbevidst om at vi skulle være forældre sammen en dag. Jeg er i 8. uge og skal meget snart tage stilling til hvad der skal ske. Min kæreste siger det vigtigste er at vi er sammen men er da også bange for hvad en abort vil gøre for vores forhold!

Svar:

Hej!

Du er uventet gravid og meget i tvivl. Måske har du tænkt, at når du en dag blev gravid, så ville du glæde dig 100%, og sådan har du det ikke. Du er glad for din kæreste, men er ikke helt tryg i forholdet. For 3 mdr. siden ville du være sikker på, at I skulle være forældre sammen en dag. Hvad er der mon sket? Måske er det “bare” graviditetshormonerne, der gør dig følelsesmæssig ustabil, også i fht. at du ikke har lyst til nærhed med din kæreste pt. Måske er du en kvinde, der bliver usikker, hvis du ikke har kontrol, og nu er du uventet blevet gravid og planlægningen af barn er dermed ude af din kontrol.

En kæreste, der vil dig og jer

Din kæreste vil meget gerne have barnet, tillykke med en mand, der melder så klart og ansvarsfuldt ud! Men han er tilsyneladende også åben for abort, hvis det er dit ønske, for det vigtigste er, at I er sammen. Han lyder til at være sikker på, at han vil dig og Jer. Du er bange for, hvad en abort kan gøre ved Jeres forhold. Hvad tænker du på? Og hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort?

De fleste får det svært efter en abort

De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Sværest er det for dem, der var i tvivl eller blev pressede. Efterreaktionerne kommer bag på mange, mange fortryder deres abort. Nogle forhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret ikke var enige. Overvej, hvad du helst vil leve med: barn eller abort? Overvej, hvad der kunne få dig til at vælge abort? Overvej, hvad der kunne få dig til at beholde barnet? Husk, at en graviditet er lang, der er tid til at blive mentalt forberedt. Måske I også kunne bruge tiden til at gøre Jeres forhold endnu bedre og klar til at blive familie, fx ved et parkursus som PREP.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort