Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, skal - skal ikke beholde?

Spørgsmål:

Det er meget mærkeligt for mig at skrive til en brevkasse. Især fordi jeg har en dejlig kæreste gennem 5 år og en søster, som jeg kan snakke med det her om. Min historie er lidt lang, men vil forsøge at gøre den kort.

Har indtil videre født to børn, hvor kun den ene er i live. Den første døde efter 6 dage, grundet lægesjusk. Fødte barn nummer to i 2015. Jeg blev så gravid under en rejse til USA. Men vi blev enige om at det ikke var det rigtigt tidspunkt at få børn. Jeg fik en kirurgisk abort, da jeg kom hjem. Det var psykisk hårdt. Selvom det bare var et lille foster, fik det mig til at tænke på mit første barn som døde.

Jeg blev gravid igen 6 måneder senere. Der var vi også i tvivl, om vi skulle beholde det, da tiden ikke var til det. Men jeg følte ikke, jeg kunne gå gennem en abort igen. Det endte så med at blive en spontan abort som tog to måneder. To måneder hvor jeg hele tiden var til scanning for at tjekke om fostret nu også var helt dødt, det var frygteligt hårdt :(

Der gik 4 måneder, og jeg er nu gravid igen! Nu står jeg i samme situation og ved ikke, om jeg skal beholde det. Men jeg ved også bare, hvor hårdt en kirurgisk abort er.

Sagen er den at jeg bliver færdig med min uddannelse til sommer og skal derfor ud og have et job. Men hvis jeg vælger at beholde barnet kan jeg ikke få job, og så står det altså slemt til med økonomien, selvom jeg har min kæreste. Så enten får jeg en abort og får til gengæld et arbejde og økonomisk frihed og stabilitet, eller også beholder jeg barnet og lever med en stram og uforudsigelig økonomi.

Det har været hårdt at leve med et barn og være på SU, så det vil jeg gerne undgå. Men det kan jeg bare ikke, hvis jeg vælger at beholde barnet :/

Ved sgu ikke helt hvad jeg skal gøre, ved også at det ikke er sundt at få for mange kirurgiske aborter, og at der er  risici forbundet med det. Ved ikke helt hvad jeg forventer at få af svar, og hvorfor jeg skriver her inde. Det ligner ikke mig, har bare brug for at komme ud med det. Valget står groft sagt mellem baby eller arbejde, for jeg kan ikke få begge.

Svar:

Hej
Du har en særlig historie med dig med graviditeter, aborter og at have mistet en nyfødt. Nu er du igen uventet gravid og i tvivl, om du skal prioritere tryghed i fht job og økonomi eller barn. Hvad vil du helst leve med? Når du om 5 år tænker tilbage, hvad var mon så vigtigst? Du ved, hvor hård en kirurgisk abort er, selvom det “bare er et lille foster”.

Og ja, hvis du vælger abort, så ser arbejdsliv og økonomi tiltalende ud. Men måske betaler du en pris i form af psykiske gener efter aborten. Hvis du vælger barnet, får I økonomiske udfordringer, indtil du får et job, (dog med barselsdagpenge istedet for SU?), men slipper til gengæld for evt abort-reaktioner.

For kort tid siden stod du/I i samme situation og valgte at beholde barnet, der desværre døde spontant. Hvordan har Jeres situation ændret sig, så I nu ikke skulle vælge at beholde barnet?
Håber det bedste for dig.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske