Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med utro kæreste

Spørgsmål:

Kære brevkasse.

Jeg står i den situation, at jeg er gravid og det fandt jeg ud af dagen efter jeg gik fra mine kæreste pga. utroskab. Egentlig var denne graviditet planlagt, og det var noget vi var enige om vi ville – men han havde så lige en anden pige ved siden af.

Har ikke lyst til at føde hans barn

I starten var jeg slet ikke i tvivl, jeg ville beholde barnet, selvom han sagde jeg skulle få en abort. Nu er han så rimelig indforstået med, at hvis jeg beholder det osv. Men jeg er nu kommet til et punkt, hvor jeg faktisk virkelig ikke har lyst. Det er ikke fordi jeg ikke har lyst til at blive mor, for det har jeg bestemt. Men jeg har ikke lyst til at føde hans barn, og “hænge” på ham resten af mit liv.

Jeg er endelig kommet til et punkt efter 2 års forhold med ham og utroskab, at jeg er klar til at komme videre. Men kan ikke finde ud af hvad det rigtige er at gøre, og om jeg kommer til at fortryde det?

Håber jeg kan få råd og rådgivning.

Svar:

Hej
Hvor er det en svær situation, du står i. Planlagt gravid med utro kæreste. Det er et stort svigt, din kæreste har udsat dig for, og det vil nok tage tid for dig at bearbejde det. Hvem kan du tale med om det? Og så er du gravid med et planlagt barn. Hvor længe har du kendt til graviditeten?

Hvad har ændret sig for dig?

Først ville du beholde barnet, nu har du ikke lyst til at beholde barnet, fordi du så vil ”hænge” på eks-kæresten. Hvad tror du har ændret sig for dig? Du er i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre og om du vil fortryde en abort. Det er rigtig godt, at du bruger tid til at tage din beslutning, for det er en stor beslutning, der ikke kan gøres om. Uanset om du vælger barn eller abort, er det et valg, du skal leve med. Hvad får dig til at tænke, om du vil fortryde en abort? Hvad tænker du om abort?

Hvad er på spil?

I Abortliniens brevkasse kan du læse om kvinders erfaringer med abort. Mange kvinder betaler en høj pris for deres abort, typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede. Mange fortryder aborten. Det er let at forstå, at du nu ønsker et liv uden din eks-kæreste. Det vil være forståeligt, hvis du er fyldt af mange negative følelser omkring det, han har budt dig. Det er et svært tidspunkt, at tage et så afgørende valg, som du står i nu.

Hvis du får abort, ”slipper” du samarbejde omkring barnet med din eks-kæreste, og kan bedre starte på en frisk. Men måske får du det psykisk svært efter aborten, måske fortryder du.

Hvis du beholder barnet, ”slipper” du for risiko for at fortryde en abort. Du bliver mor, som du har håbet på og som du er klar til, men alenemor. Du og barnets far vil nok have brug for hjælp til samarbejdet, men det kan I få. Fx gennem Center for familieudvikling, der også har kurser til skilte forældre, der skal samarbejde om deres børn. Hvad ville du ellers have brug for, for at kunne overskue at tage imod barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Gravid men usikker