Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men usikker på om forholdet holder ...

Spørgsmål:

Jeg er blevet gravid med min kæreste, og selvom vi havde snakket om det, var det ikke lige planen, at det skulle ske nu. Jeg har aldrig været i tvivl om at jeg elsker ham, men han har flere gange været mig utro. Både ved at have sex med andre kvinder, men også ved at snakke med andre bag min ryg, hvor han siger til dem, at han er single.

Det har været en virkelig svær process at gå igennem, og jeg har da virkelig også haft mine tvivl omkring vores forhold, men han har gang på gang overbevist mig om at jeg skulle være hos ham.

Nu sidder jeg så her med et lille barn i maven, og er i stort tvivl om jeg nærmest skriver under på et liv som singlemor eller med en utro kæreste. Jeg har altid tænkt at vi skulle have børn sammen og jeg ved han bliver en fantastisk far, men jeg har også brug for at han er en fantastisk kæreste – i hvert fald lige i forhold til at forblive tro mod mig.

Jeg er i tvivl om han kan/vil gøre det, og har derfor haft tanker omkring det ville være bedre for os ikke at få barnet. Om vi decideret skulle gå fra hinanden eller ej, måtte vi så finde ud af, men alt bliver bare mere kompliceret med et barn.

Jeg er i uge 11 nu, og føler efterhånden jeg har en deadline hængende over hovedet.

Svar:

Hej
Du er gravid med din kæreste, som du elsker, men du er med god grund også er ret usikker på Jeres fælles fremtid. Og det får dig til at overveje abort.
Hvor længe har du vidst, at du er gravid? Hvad har I tænkt og talt om mht barnet, efter I fandt ud af graviditeten?

Hvis du beholder barnet, er det muligt, du bliver alenemor eller at du har en utro kæreste. Du har altid tænkt, at I skulle have børn sammen og at han bliver en fantastisk far. Hvis du får en abort, skal du og I leve med det. Måske fortsætter Jeres forhold, måske ikke.

Hvad tænker du om abort?

Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. De fleste kvinder reagerer psykisk på abort i kortere eller længere tid og af forskellige sværhedsgrad. Typiske reaktioner er sorg, savn, tomhed, skyld og vrede, hvis man blev presset. Sværest er det for dem, der var i tvivl.

Hvis du beholder barnet, og Jeres forhold går i stykker, hvem kan da hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud?

Du elsker din kæreste, trods hans utroskab, og han formår at få dig til at tilgive og tro på Jeres forhold. Overvej, hvordan din kæreste kan få hjælp til at forblive tro mod dig og hans løfter til dig. Har I talt om parsamtaler og/eller enesamtaler til ham hos en parterapeut? Måske I skulle bruge graviditetstiden til at styrke Jeres forhold og til at han lærer at forpligte sig mere helhjertet, så du kan få tillid til ham. Og så I bliver forberedte på at starte familieliv sammen.
Undersøg om evt PREP kunne have et tilbud til Jer.

Håber det bedste for dig og Jer.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort