Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og i tvivl

Spørgsmål:

Kære brevkasse!

Da min ekskæreste og jeg for nyligt var ved at finde sammen igen, fandt jeg ud af at jeg er gravid (med ham).  Vi er begge to meget i tvivl om hvad vi skal vælge.

Vi taler heldigvis godt sammen og taler om både hvis, og hvis ikke, men trods det er godt at kunne dele tanker, bekymringer og glæder med ham, føler jeg ikke at jeg kommer nærmere en beslutning.

Kan i give mig idéer til nogle redskaber der kan hjælpe mig til at komme nærmere en beslutning?

Svar:

Hej
Mon du og din ekskæreste har besluttet Jer for at være sammen igen eller overvejer I? I hvert fald er Jeres lille ufødte barn på vej, måske det kunne hjælpe Jer til at beslutte Jer for at være par og forberede Jer på at blive familie? En graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads, både praktisk og mentalt. Og måske I kunne styrke Jeres relation ved at tage et PREP-kursus, som er en gave til ethvert parforhold.

Hvad får dig til at overveje abort? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt. abort? Overvej, at abort kan give følger for Jeres forhold, nogle parforhold kan ikke klare et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort. Læs evt i Abortliniens brevkasse om andre kvinders erfaringer med abort.

Det er godt, du og din kæreste taler godt sammen og lytter til hinanden. Hvordan ville det være for dig, hvis faderen meldte klart ud, at han ønsker I skal tage imod barnet sammen? Ville det gøre dig glad? Og tryg ved ham?

Hvis I ikke finder sammen igen, hvad har du så brug for, for at kunne overskue at tage imod barnet?
Vær sikker på, hvad du vil, før du evt vælger abort. Det kan ikke gøres om og mange fortryder deres abort. Sjældent hører man om forældre, der fortryder deres børn.

Håber det bedste for dig og Jer. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske