Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Planlagt abort ... har fortrudt

Spørgsmål:

Jeg var i går ved lægen for at planlægge min kommende abort. Men nu er jeg pludselig i tvivl. Jeg ville have en abort, fordi jeg er gået fra faren til mit barn. Vi har i forvejen en dreng på to, som jeg er i tvivl om, kan tage den store omvæltning, at far flytter og samtidig blive storebror og derved ‘miste’ kærlighed fra mor og far.

Derudover er jeg også i tvivl om, om jeg overhovedet kan magte opgaven at være på barsel med et lille spædbarn og alt hvad det indebærer af manglende søvn og mad og overskud – og samtidigt være den bedste mor for min to-årige.

Hvordan bliver jeg klogere på situationen? Jeg er i uge 9. Lægen har indsendt en ansøgning om abort til sygehuset. Kan jeg så godt fortryde alligevel?

Det var vist ordene herfra. Mange hilsner

Svar:

Hej
Det er godt, du lytter til din tvivl, og “bliver klogere på situationen”. Mht henvisning til abort, ja, du kan altid fortryde og lade være med at få aborten udført, det er dit barn, det handler om, det er dit valg.

Det er en svær situation, du står i som gravid og gået fra faderen. I forældre skal finde ud af, hvornår Jeres dreng skal være hos hhv mor og far. Og ja, det er hårdt at passe spædbarn og 2 årig alene, men ikke umuligt. Overvej, hvad du har brug for, for at kunne overskue at passe dem begge. Hvordan ser dit netværk ud? Hvem kan du tale med, planlægge med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning:

I tvivl om abort