Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hårdt forløb med spontane aborter

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 28 år, jeg bor sammen med min kæreste og vi har været sammen i snart 9 måneder. Gennem de 9 måneder har jeg oplevet spontan abort 3 gange og for ca 3 uger siden, blev jeg opereret for en graviditet uden for livmoderen og de har derfor fjernet min venstre æggeleder.

Jeg har siden den første spontane abort haft det svært. Min kæreste har været der for mig, men jeg har ikke følt at jeg har fået den ro og støtte jeg havde brug for. Nu, efter operationen kan jeg for alvor mærke på min krop og mit sind at det har påvirket mig utrolig meget, jeg har ikke lyst til at være ude, jeg har selvværdskomplekser og min energi er bare helt i bund. Jeg har nemt til tårer og får dårlige tanker om mig selv og min krop.

Det har været et hårdt forløb lige siden den første spontane abort, og jeg ønskede sådan at blive mor, men er nu i tvivl om jeg kan klare det psygisk – nu når jeg heller ikke har forståelsen fra min kærestes side. Jeg ved ikke om han bare er træt af at høre om aborterne, eller om han rent faktisk ikke vil sætte sig ind i, hvor hårdt det er for min krop og mit sind..  Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre herfra – derfor skriver jeg i håb om et godt råd.

Svar:

Hej
Der er sket meget for dig de sidste 9 mdr., nyt forhold og 4 graviditeter, der alle er gået “tabt”. Det er let at forstå, at du er meget mærket af det, og at Jeres forhold også er. Dine reaktioner er helt naturlige og forståelige.

Det er også normalt, at din kæreste reagerer anderledes end dig. Jeg vil foreslå dig at tale med din læge om henvisning til psykolog. Det er formentlig for tungt for dig (og din kæreste) at skulle bearbejde dette alene.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning:

Spontan abort