Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er abort stadig en mulighed for mig?

Spørgsmål:

Jeg er lige fyldt 23 og har de sidste par år haft meget uregulær menstruation. Der ville gå op til 100 dage eller over inden jeg fik min menstruation, så jeg brugte graviditetstest ofte, da jeg er seksuel aktiv. Jeg bruger beskyttelse hver gang, men jeg har aldrig brugt p-piller.

Idag tog jeg en test fordi der var gået 4 uger og min mens var ikke kommet. Jeg tog 2 teste og de var begge positive. Jeg skal testes her i hos min læge imorgen. Problemet er, jeg ved ikke hvornår jeg blev gravid… om det er 4 uger siden, 10 eller mere.

Jeg lider af depression og angst, og jeg har svært ved at holde fast i mit liv. Jeg er på ingen måde klar til at være mor, og jeg er bange for, at hvis jeg ikke kan få lov til at abortere hvis jeg er over 10 uger, at jeg vil gøre skade på mig selv eller værre.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre af mig, jeg bliver bare mere og mere bange. Mit spørgsmål er, hvor muligt er det for mig at få en abort, hvis jeg er mere end 10 uger henne i graviditeten?

Svar:

Hej
Det lyder rigtig svært for dig. Har du en kæreste, du kan tale med eller andre fortrolige? Nu har du nok været hos lægen, og er måske blevet scannet mhp hvor langt du er henne i graviditeten.

Det er svært for dig at overskue graviditeten, men husk, at det er helt forståeligt at reagere med en slags chok ved uventet graviditet. Din læge kan måske hjælpe dig med at forholde dig til mulighederne?

Du kan få abort indtil udgangen af 12. graviditetsuge. I særlige tilfælde senere. Der er altid andre muligheder end abort, og abort kan også have en høj pris.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort