Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Graviditen gør mig syg af stress

Spørgsmål:

Hej. Jeg står i den situation, at jeg er gravid (12+0). Graviditeten var uventet, og jeg har vidst det siden uge 9. Jeg er sammen med min kæreste, som ønskede barnet og han har presset på for at vi skulle beholde det.

Sagen er den, at jeg har forsøgt at være glad for graviditeten, men hver dag er stress for mig, lige fra jeg står op til jeg går i seng, og desuden sover jeg næsten ikke om natten, jeg ligger bare og vågen og spekulere på det hele og får det ene angstanfald efter det andet.

Min kæreste og jeg har et meget turbulent forhold, han er meget dominerende og jeg tror egentlig jeg er ved at erkende, at det jeg bliver udsat for er psykisk vold. Jeg har tidligere været utrolig syg af stress og depression, og jeg kan mærke at vores forhold og graviditeten presser så meget på, at jeg er ved at være helt derude igen.

Jeg frygter så meget for mit eget helbred og psyke allerede nu igennem graviditeten, og efter fødslen, og jeg frygter også for barnets ve og vel hvis det skal vokse op i denne her situation. Hvis jeg beholder barnet, og går fra min kæreste – vil jeg dagligt skulle leve i frygt for at han finder os, samt jeg ved at jeg med mine egne midler ikke ville kunne skabe en ordentlig tilværelse for et barn, hvis jeg står alene.

Jeg ved at jeg skal kontakte egen læge når det er muligt, for at få hjælp til at søge om abort efter uge 12, og så lyve om aborten for min kæreste.. mit spørgsmål er, tror i at jeg vil få tilladelse til at få en provokeret abort? ?

Svar:

Hej
Det er en meget svær situation, du står i. Uventet gravid i et svært forhold. På en måde hænger de to ting sammen og på den anden side behøver de ikke hænge sammen.

Du skriver, at du er ved at erkende, at du bliver udsat for psykisk vold. Det er alvorligt. Har I tidligere fået hjælp til jeres forhold? Ville du være interesseret i det eller vil du ud af forholdet? Hvem kan du tale med om det?

Graviditeten har du forsøgt at være glad for, men du er stresset og får angstanfald. Måske både pga graviditet og bekymring for barn i Jeres forhold. Det får dig til at overveje at søge om senabort. Det ved jeg ikke, om du kan få bevilliget. Hvad tænker du om abort? Udover at du vil slippe for at være gravid og have barn med din kæreste (måske snart ex-kæreste)? Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort?

At lyve for din kæreste om en evt abort, vil jeg ikke råde dig til.
Hvis du beholder barnet og går fra din kæreste, forestiller du dig at skulle leve i frygt for ham. Er det realistisk? Hvis I ikke slev kan finde ud af et samarbejde, kan I få hjælp til det. Og hvis du kommer til at frygte ham, må politiet indblandes.

Mht at kunne skabe en ordentlig tilværelse for barnet økonomisk, så kan du få hjælp til det.
Hvordan ser dit netværk ud? Hvem kan hjælpe dig til at få klarhed over din situation?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske