Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Familien presser til abort

Spørgsmål:

Kære brevkasse, jeg sidder i en forfærdelig situation, hvor jeg skal tage abort, og der er flere der siger jeg skal! Jeg har to smukke piger og er enlig mor. Jeg føler ikke, at jeg kan snakke med nogen i familien uden de nævner at jeg skal fjerne det!

Please hjælp – hilsen en knust og forvirret mor

Svar:

Hej
Ja, sikke en forfærdelig situation. Er du i forhold med faderen? Kan han være nogen hjælp? Hvorfor presser din familie dig til abort? Er nogen bekymret for dine piger? Har du relationer udover din familie, som du kan tale med og som vil lytte til dig?

Det er dig, der er gravid, og det er dit valg. Og det er dig, der skal leve med dit valg, uanset om du vælger barn eller abort. Jeg vil opfordre dig til ikke at lade dig presse til en abort, som du ikke ønsker.

Familien mener nok i bedste mening, at det bliver for hårdt for dig, hvis du skal være alene med 3 børn. Måske ved de ikke, at abort ofte har en høj pris, ikke mindst hvis den var uønsket. Der kan altid findes andre muligheder end abort. Overvej evt hvilken hjælp du vil få brug for. Abortlinien kan evt formidle hjælp til dig.

Jeg kender ikke din alder, men læs evt her: Ung og gravid
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske