Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med min date - meget i tvivl om abort

Spørgsmål:

Jeg er 29 år, og har datet en fyr i 5 måneder. Jeg er blevet uventet gravid, og det var et chok for os. Jeg fortalte ham det dagen efter jeg selv fandt ud af det, og hans reaktion var, at han synes jeg skulle have en abort, da vi jo ikke er sammen og ikke har planlagt det her/ønsket det. Jeg sagde at jeg intet havde besluttet endnu, og vi har ikke talt om det siden, men havde nogle rigtig hyggelige dage efter jeg havde fortalt det.

Jeg er virkelig i tvivl om, hvad jeg skal gøre. Han giver udtryk for at han ikke vil være en del af det, og har trukket sig helt vildt siden vi sås sidst – han skriver ikke til mig og svarer koldt, afvisende og kortfattet på de få beskeder jeg har skrevet til ham.

Jeg kan ikke tænke på andet og skifter meget mellem at beholde barnet alene eller få en abort. Det eneste som holder mig fra at beholde barnet er, at han ikke vil og dét at være alenemor og at barnet ikke får en far har jeg det virkelig ikke godt med.

Det er ikke noget jeg nogensinde har forestillet mig skulle ske for mig, og jeg er meget afhængig af at have en partner, så det at skulle være alene har jeg det ikke godt med. Omvendt ville jeg uden tvivl beholde det, hvis han var med på det. Det er mit livs sværeste beslutning.

Håber nogle kan hjælpe mig. Jeg har det forfærdeligt, græder hele tiden og kan ikke tænke eller lave noget uden det er i mit hoved. Knus A

Svar:

Hej
Det er en svær situation, du står i. Og desværre en situation, som du deler med mange kvinder: ved en uventet graviditet presser manden ofte kvinden til abort.

Det er jo ikke, fordi de mænd eller din date er dårlige mennesker, men deres adfærd i denne situation er ikke ansvarlig overfor den, de er i forhold med eller det lille nye liv, de er medansvarlige for undfangelsen af. Din date har vidst, at sex kunne føre til graviditet. Havde I mon talt om det?

Mange mænd tænker, at abort er en løsning på situationen, de ved ikke, at abort ofte har en høj pris. Mange kvinder fortryder deres abort og reagerer psykisk. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis de blev presset. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Din date opfører sig koldt overfor dig, fordi du ikke har besluttet dig for abort. Det er ikke det, du har brug for i den situation. Hvem kan du tale med?

Hvis din date ville bakke op, ville du beholde barnet. Men det vil han ikke, så du skal vælge mellem: barn eller abort.

Hvis du vælger at beholde barnet, får du et barn! Og du bliver alenemor. –Måske finder du en mand senere. Måske får faderen en dag lyst til at møde sit barn.

Hvis du vælger abort, mon da du bliver i date-forholdet? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort?

Du har det ikke godt med at være alene. Er du ”vant til” at være i forhold? Hvad afskrækker dig ved at være alene? Hvad tror du, vil udfordre dig mest ved at være alenemor? Kender du nogen kvinder, der er alene med deres børn? Hvordan ser dit netværk ud, er der mulighed for hjælp?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Presset af kæreste