Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Føler mig presset til abort af min kæreste

Føler mig presset til abort af min kæreste

Spørgsmål:

Jeg har et problem, jeg har lige fundet ud af at jeg er gravid. Jeg føler mig presset til at tage en abort af min kæreste. Nu ved jeg ikke hvad jeg skal gøre, for jeg har ikke lyst til at tage en abort, men er også bange for, hvis jeg ikke tager den abort, at han vil gå fra mig.

Svar:

Hej! Du og din kæreste er begge ansvarlige for, at et lille nyt liv er på vej. Du føler, han presser dig til abort og du har ikke lyst til abort. Det er en alvorlig situation og desværre en meget typisk situation. Mange fyre tror, at en uplanlagt graviditet “let” klares med en abort. Det er umiddelbart en let løsning for dem, de behøver ikke være ansvarlige for deres handling.

Men en abort er en “stor ting”. Det handler om et lille liv og det handler om deres kærestes liv. For de fleste piger/kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid. Sværest for dem, der var i tvivl om deres valg. Mange fortryder deres abort. Vil din kæreste udsætte dig for det? Vil du?

Mange truer med at gå

Du er bange for, at han skal gå fra dig, hvis du ikke får abort. Mange fyre truer på denne måde, blot fordi pigen vil passe på det lille liv, de sammen har skabt. Overvej, hvordan du tror, du vil have det med din kæreste, hvis du vælger abort efter pres fra ham? Nogle forhold kan ikke klare et barn, mange forhold kan ikke klare en abort parret ikke var enige om. Bl.a fordi han ikke forstår, at hun er så ked af det, i så lang tid og fordi hun er meget vred på ham, fordi han pressede hende. Hvis du vælger abort mister du måske både barn og kæreste.

Overvej nøje, hvad du vil gøre. Lyt til dig selv. Det er dig, der er gravid, det er dit valg og dig, der skal leve med det.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk, du kan også ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort?