Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er det for sent at tage en fortrydelsespille?

Spørgsmål:

Kære brevkasse, jeg er en pige på 15. Jeg har haft en del samleje med min kæreste. Min menstruation er dog 3 dage forsinket nu. Han er meget nervøs for at jeg er gravid. Selvom vi har brugt kondomer. Er det for sent at tage en fortrydelsespille?

Svar:

Hej
Fortrydelsespiller virker i dagene lige efter samleje. Du kan læse om fortrydelsespiller her: Fortrydelsespillen.

Når din menstruation er forsinket, vil jeg opfordre dig til at tage en test. Hvis den er positiv er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk.

Du er ung og er begyndt med sex. Ingen prævention er 100% sikker, så du kan blive gravid. Du kan komme i denne situation igen med usikkerhed. Overvej at vente med sex til du kan overskue at blive gravid.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske