Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort eneste mulighed?

Spørgsmål:

Hej! Jeg er en pige på 28 år. Er gravid med mit andet barn, men med en anden mand. Han er ikke så gammel. Og ønsker ikke graviditeten. Jeg har prøvet at få ham overtalt men uden held pga. Umodenhed.

Jeg er 10+5 og kan mærke jeg ikke kan klare det alene. Er blevet boligløs, da han ønsker, jeg skal flytte pga. jeg ikke fjerner det. Jeg er lastbil chauffør nu og kan ikke få det til at passe ind med de arbejdstider. Så jeg er snart også arbejdsløs.

Jeg er så ulykkelig og ville inderst inde gerne have det. Men kan ikke se for mig jeg kan få det hele til at gå op i en højere enhed. Kan jeg få det fjernet ?

Vh en frustreret kvinde.

Svar:

Hej
Du er frustreret, og det er let at forstå. Det lyder til, at dit forhold til faderen er gået i stykker, siden han har bedt dig flytte? Hvor bor du og dit barn? Hvordan kan det være, du snart er arbejdsløs? Passer arbejdstiderne ikke for dig nu eller hvis du beholder dit andet barn?

Du spørger, om du kan få barnet fjernet. Ja, inden 12. graviditetsuge kan du få abort. Du skriver, du er så ulykkelig og inderst inde gerne vil have barnet. Hvad gør dig ulykkelig? Hvordan tror du, det vil være for dig at få abort? Hvad tænker du om abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du kan mærke, at du ikke kan klare at få barnet alene. Faderen kan du ikke overtale, er der andre der kan hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud?

Jeg vil opfordre dig til at være sikker på dit valg, før du evt vælger abort, det kan ikke gøres om og mange fortryder.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

 

Relateret læsning: Føler mig presset til abort