Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men føler ingen glæde

Spørgsmål:

Kære brevkasse.

Jeg er en pige på 26 år der fornyelig er blevet gravid, jeg har været sammen med min partner i snart 11 år, og han er 34 år. Han har længe ønsket sig et barn, men jeg har hele tiden udskudt det og fået 5 aborter igennem tiden, fordi Jeg bare ikke kan se mig selv som mor.

I maj vælger jeg at smide min spiral, da jeg føler, at vi må mødes på midten og jeg må gå på kompromis hvis jeg ønsker at forholdet skal forsætte. Nu er jeg så i 6 graviditets uge, og jeg er slet ikke glad. Tværtimod jeg er ked af det, præget af kvalme hele dagen og jeg føler ingen glæde. Men jeg valgte jo selv at få taget spiralen ud, men mest for at gøre ham glad, og jeg var jo udemærket godt klar over konsekvenserne ved at få den fjernet, så det var jo mere eller mindre planlagt.

Men følelserne og lysten er der bare ikke, kan ikke se det positive i det og jeg hader at være gravid. Kvalmen fylder rigtig meget og gør mig så deprimeret. Hvad er det der sker? Og kommer de her følelser til at forsvinde, bliver mit liv nogensinde sig selv igen? Jeg elskede jo mit liv som det var, elskede friheden men nu føler jeg at barnet vil være en kæmpe hindring for alt det. Jeg er meget frustreret og ked af det, og min kæreste kan heller ikke forstå hvorfor jeg opføre mig sådan her? Han siger: du glæder dig jo slet ikke, prøv og lade være med at tænke over det” men hvordan skal jeg det?

Svar:

Hej.

Du er gravid og er splittet mellem at din partner længe har ønsket sig et barn og glæder sig, mens du hele tiden har udskudt det, og ikke glæder dig.

Du har valgt at få din spiral fjernet, og skriver derfor at det er mere eller mindre planlagt. Du har tidligere fået 5 aborter. Hvordan har du haft det efter dem? Hvad har dine overvejelser været?
Du er blevet gravid og din partner er glad og støtter dig. Tillykke med at du har sådan en ansvarlig partner.

Du føler dig slet ikke glad, tværtimod ked af det. Du har det fysisk dårligt med kvalme hele dagen, og er bekymret for din frihed som du tidligere har haft. Bekymret over om de her følelser aldrig forsvinder og om dit liv nogensinde bliver sig selv igen. Kender din partner til disse følelser og hvordan du har det? Måske kan din egen læge give dig noget for den daglige kvalme.

Det er helt naturligt at opleve følelsessvingninger, når man er gravid. Hvordan har du oplevet det de andre gange du har været gravid? Umiddelbart efter befrugtningen sker der meget med det lille nye liv, og din krop producerer hormoner, som du bliver påvirket af. Så den følelsesmæssige situation du er i, er helt normal at opleve.

En graviditet er lang. Er der nogle ting du/I kan gøre for at du bliver klar til at blive mor? Vigtigt at I snakker med hinanden om hvad I hver især tænker og forventer af hinanden, og hvad I ønsker for jeres fremtid sammen.

Et barn vil ændre jeres liv fra kun at være jer 2 til at blive en familie på 3. Et barn vil kræve omsorg, afhængighed og ændre nogle betingelser i jeres liv. Et barn vil også skabe glæde, kærlighed og gode oplevelser.

Hvilke værdier er vigtige for dig i livet og hvordan har disse indflydelse på dit valg? Det er vigtigt ikke at tage for hurtig en beslutning.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848.
Håber det bedste for jer.
Venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder