Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid trods fortrydelsespiller?

Spørgsmål:

Hej. Jeg vil gerne være anonym.

Jeg har taget 3 fortrydelsespiller i samme cyklus med kun 1-2 dages mellemrum. Jeg tog det to første samme uge som min menstruation sluttede. Altså min mens sluttede en mandag og jeg tog dem tirsdag og fredag. Så tog jeg den sidste pille præcis en uge efter min mens sluttede dvs mandagen efter.

Jeg har hørt noget om at pillerne er mere effektive når man er langt fra sin ægløsning hvilket jeg er. Plus jeg tog pillerne indenfor 24 timer fra det ubeskyttet samlejet hver gang.

Der stod på  nettet at hvis man tager mere end en pille i samme cyklus så vil det øge risikoen for pletblødning, men det skulle gerne stoppe efter 48 timer. Der er nu gået over 48 timer og jeg har stadig pletblødning.

Mit spørgsmål er så: Skyldes pletblødningen bivirkningerne fra pillerne, eller er jeg rent faktisk gravid?

Svar:

Hej
Det er sandsynligt, at det er fortrydelsespillerne, der giver dig fortsat pletblødning/blødningsforstyrrelse. Hvis du er usikker på, om du er gravid kan du tage en test 2-3 uger efter samleje. Fortrydelsespillerne kan forstyrre din normale cyklus.

Hvordan kan det være, at du har ubeskyttet samleje, hvis du ikke ønsker at blive gravid? Jeg vil opfordre dig til at tale med din læge om prævention, og ikke bruge fortrydelsespiller som ”prævention”.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske