Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vrede og sorg efter abort

Spørgsmål:

Hej Abortlinien,
Jeg skriver til jer, da jeg håber på noget støtte – og evt en kommentar, der vil gøre det lettere for mig at komme videre. For 1,5 år siden fik jeg en medicinsk abort. Jeg var (og er) i et forhold med en fantastisk kæreste, men på daværende tidspunkt havde vi ikke kendt hinanden længere end et år.
Det var ikke planlagt og da vi fandt ud af det, panikkede min kæreste. Han argumenterede meget højlydt og hurtigt for, hvorfor det ville være det mest uansvarlige at få dette barn.

Jeg kan mærke jeg stadig bebrejder ham

Han har senere erkendt, at reaktionen ikke var passende, men jeg kan mærke, jeg stadig bebrejder ham. Selvom han fortæller mig, hvor højt han elsker mig osv. og at han vil være sammen med mig for altid, kan jeg ikke lade være med at tænke tilbage på situationen og føle mig fravalgt. Siden aborten har vores sexliv bare ikke været det samme. Og jeg er sikker på, det har noget at gøre med den følelse, som stadig fylder min krop.

Jeg har snakket med en psykolog, men oplevede ikke at blive anerkendt for min følelse i og med, det er så lang tid siden. Det går meget op og ned, og i perioder fylder det (for mit vedkommende) rigtig meget i vores forhold og præger kommunikationen meget negativt idet min vrede og sorg kan komme til udtryk på tilfældige tidspunkter…

Jeg er virkelig træt af situationen, og må indrømme, det har været så hårdt for mig, at jeg ikke er helt sikker på, jeg kan tilgive ham for hans reaktion dengang. Samtidig ved jeg godt, at gør jeg ikke det, ender vi med at gå fra hinanden..
Please hjælp.

Svar:

Hej. Du blev gravid, din kæreste pressede meget på i fht abort, du ønskede også selv abort, men nu (og måske også dengang) er du skuffet over, at han ikke var villig til at bakke dig op, hvis du ville have beholdt jeres barn. Din reaktion er helt forståelig. Som gravid har man brug for støtte og bekræftelse af sig selv og det lille nye liv, man bærer på. Din kæreste ville ikke være ansvarlig overfor dig og det lille nye liv og tage sit medansvar, istedet får han det til at lyde uansvarligt at passe på det lille ufødte barn.

Abort kan give problemer i parforholdet

Det er ikke ualmindeligt, at en abort efterfølgende giver problemer i parforholdet. Det er heller ikke ualmindeligt, at man oplever et problematisk sexliv efter en abort. –Selvfølgelig ikke, sex og graviditet er nært forbundet.
Det er ærgerligt med din psykologkontakt, men der er desværre mange psykologer, der ikke anerkender abortens høje pris for mange kvinder. Måske har de selv noget i klemme i fht en abort.
Hvordan har du det med aborten?
Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort.
Du er velkommen til at skrive tilbage til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske