Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Efter abort: Psykolog eller ej?

Spørgsmål:

Jeg fik foretaget en abort for 2 år siden, og jeg har siden da tænkt på det flere gange dagligt.. Jeg føler jeg blev tvunget til det af min daværende kæreste, og var så meget i tvivl, at det tog mig ½ time at spise pillerne oppe ved lægen. Husker det som var det igår. Min abort gik ikke igang derhjemme så efter 4 dage derhjemme blev jeg indlagt og fik barnet fjernet kirurrisk.

Den dag på sygehuset indså jeg at jeg havde fortrudt det inderligt. Følelsen tror jeg kan beskrives som sorg blandet med vrede. Er så gal på min ex at jeg ikke kan tale med ham den dag idag. Er samtidig rigtig ked af det for ville virkelig gerne give slip på vreden og holde op med at bære nag. Er i et nyt forhold med en fantastisk fyr, der heldigvis gerne vil være far. Han sagde for 2 uger siden, at han slet ikke var i tvivl om, at jeg skulle være mor til hans børn. Han gerne vil prøve at blive gravide fra nu af.

Har brug for at give slip

Problemet er bare at jeg føler at jeg bliver nødt til at “give slip” på min fortid først, eller i hvert fald prøve at acceptere mine følelser omkring det. Det har påvirket mig mere end jeg nogensinde havde forestillet mig. Min psykiske tilstand, det lyder så voldsomt, men ved ikke hvad jeg ellers skal kalde det, svinger meget. Jeg har engang imellem så meget nedtur på overfor mig selv at tror jeg har udviklet bulimi. Trøstespiser og får derefter rigtig dårlig samvittighed og går ud og kaster op. Ville ønske jeg kunne tilgive mig selv, eller i hvert fald med tiden lære at håndtere følelserne bedre.

Har i øjeblikket ikke råd til at tage til psykolog og føler måske også at det er for langt ude at skulle ind og tale med sådan en, altså som i at det er fjollet, for der er jo virkelig mange der får foretaget en abort. Hvad skal man også sige til sådan en?.. Er meget i tvivl om det måske i virkeligheden ville være investeringen værd. Håber i har en eller anden form for respons på det her. Det var i hvert fald helt rart at få det skrevet.

Svar:

Hej! Du har det rigtig svært efter din abort, som du fik, fordi du følte dig tvunget til det. At blive presset til abort og have det svært efterfølgende, er en erfaring du deler med mange kvinder. -Det bliver det jo ikke lettere af for dig. Typiske reaktioner efter abort er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede. -Det lyder det til du kan genkende.

Få hjælp til at komme videre

Og det lyder til, du skal have hjælp til at komme videre. Og ja, det er nok en god ide at du får det bedre før du bliver gravid igen. Måske skulle du tale med en psykolog, -som du kan høre, er det ikke spor langt ude at skulle have hjælp til at komme videre efter en abort. Men ja, det koster en del. Du kan også tale med din læge. Og du kunne overveje at tale med en præst om skyld og tilgivelse, det er gratis og det har mange glæde af. Abortlinien kan henvise til en præst i nærheden af dig.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske