Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og i behandling for fødselsdepresssion

Spørgsmål:

Jeg fik den 25 januar en søn og fik desværre en fødselsdepression, som jeg får medicin for og samtaleterapi. Og nu er jeg desværre blevet gravid igen, selvom jeg er på p-piller og har pco. Min kæreste synes jeg skal få en abort pga. jeg stadigvæk har en del dårlige dage. Han mener ikke, at vi kan overskue at få et barn til, før jeg er kommer over min depression. Jeg er delvis enig i ham, da jeg ikke selv kan se hvor vi skal få overskuet fra, men alligevel får jeg rigtig dårlig samvittighed over denne beslutning. Jeg er virkelig ambivalent omkring aborten.

Svar:

Hej. Jeg kan godt høre, at det ikke er et oplagt tidspunkt at planlægge barn nr. 2. Men det har I jo heller ikke gjort. Alligevel er du -trods prævention og pco- blevet gravid og overvejer derfor abort. Allerede nu har du dårlig samvittighed over beslutning om abort og er meget ambivalent. Jeg vil opfordre dig til at tage disse tanker og følelser seriøst og at tage dig tid til at finde ud af, hvad du inderst inde vil. Overvej, hvordan du tror du vil have det efter en abort.

Aborten spoler ikke tiden tilbage

Selvom graviditeten ikke er planlagt og det er svært at overskue nr. 2, så er en abort en stor beslutning. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort, for det er jo et lille liv. Og aborten spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten. Med en fødselsdepression i baggagen kan du risikere at få det yderligere svært efter en abort. Selvfølgelig skal I tage jeres situation alvorligt og passe på jeres familie, som I også gør. Men en graviditet er jo lang og du kan forhåbentlig nå at komme helt ovenpå igen inden nr. 2 kommer. Og I kan nå at undersøge hvad jeres muligheder er for hjælp og aflastning, hvis I får brug for det. Evt kan Abortlinien finde en støtteperson til jer i nærheden af jer.

Lad din kæreste opleve, at du forstår ham

Din kæreste mener, at du skal have en abort og jeg kan godt forstå, han synes, det er svært at overskue en baby mere efter det sidste halve år. Prøv at tal meget sammen om jeres situation, lad din kæreste opleve at du forstår ham og fortæl ham, hvordan du har det med abort. Og overvej, om I vil risikere, at du får det yderligere svært efter en abort i måske lang tid. Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske